Šport
25 ogledov

Aktualni prvaki pred izpadom

st. louis blues končnica nhl Profimedias
Branilca naslova Chicago Blackhawks so na pragu izpada iz končnice lige NHL. Eno zmago od napredovanja so oddaljeni hokejisti Tampe Bay Lightning.

V severnoameriški hokejski ligi NHL so bile na sporedu štiri tekme prvega kroga končnice prvenstva. V boju za ubranitev Stanleyjevega pokala slabo kaže hokejistom Chicago Blackhawks. Aktualni prvaki so izgubili na domačem ledu s 3:4 proti ekipi St. Louis Blues, ki je v uvodnem krogu končnice povedla s 3:1 in jo le še ena zmaga loči od napredovanja.

Branilci naslova so tako tik pred izpadom iz končnice lige NHL, potem ko so še drugič zapored izgubili na domačem ledu, kar se jim je zgodilo prvič v zadnjih štirih sezonah. Domače hokejiste je spravljal v obup gostujoči vratar Brian Elliott z 39 obrambami.

Na drugi strani je bil domači vratar Corey Crawford skorajda brez dela z ubranjenimi 16 streli na gol, čeprav so bili živci napeti kot struna, saj se je v divji drugi tretjini z Robbyjem Fabbrijem zapletel v spor z rokoborskimi prvinami.

Izkazal se je tudi 24-letni ruski reprezentant Vladimir Tarasenko iz Jaroslavlja, ki je z golom v 15. minuti poskrbel za prvo vodstvo Blues, ob koncu druge tretjine pa je poskrbel za izenačenje na 2:2, potem ko sta Andrew Shaw in Duncan Keith poskrbela za vodstvo domače ekipe z 2:1.

St. Louis je delo dokončal v tretji tretjini, z zadetkoma Jadena Schwartza in Alexandra Steena. Niti drugi zadetek Keitha manj kot šest minut pred koncem ni pomagal obupanemu aktualnemu prvaku.

"Vemo, česa smo sposobni, verjamemo, da lahko premagamo kogarkoli," je psihično pripravo opisal trener St. Louisa Ken Hitchcock.

Na robu z živci je bil tudi napadalec Indijancev iz Chicaga Andrew Shaw, ki so ga nekaj več kot dve minuti pred koncem poslali z ledene ploskve na kazensko klop, s katere pa je očitno svoje nezadovoljstvo izrazil z uporabo žaljivk na račun gejev. S tem si je prislužil takojšen odziv skupine za boj proti diskriminaciji in nestrpnosti v športu, ki bo od vodstva lige zahtevala ustrezen ukrep.

Tampa vodi 3:1, Racmani znižali

Peto tekmo bosta moštvi odigrali v St. Louisu, ki se mu ob zmagi obeta prvi nastop v drugem krogu končnice po letu 2012. S skupnim izidom 3:1 v zmagah vodi tudi Tampa Bay Lightning, ki je v gosteh s 3:2 premagala Detroit Red Wings. Do prednosti 2:1 je z zmago v gosteh prišlo moštvo Pittsburgh Penguins, ki je s 3:1 premagalo New York Rangers.

Hokejisti Anaheim Ducks so se po dveh porazih na domačem ledu znova vrnili v igro v gosteh, ko so bili s 3:0 boljši Nashville Predators. Nashville tako skupno vodi le še z zmago prednosti.

Liga NHL, končnica, izidi:

Vzhod:

Detroit Red Wings - Tampa Bay Lightning 2:3 /1:3/

New York Rangers - Pittsburgh Penguins 1:3 /1:2/


Zahod:

Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 3:4 /1:3/

Nashville Predators - Anaheim Ducks 0:3 /2:1/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.