Branilci naslova začeli z remijem 1:1

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Alcaraz Foto: Žurnal24 Alcaraz Foto: Žurnal24 Alcaraz Foto: Žurnal24 Alcaraz Foto: Žurnal24 Alcaraz Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Branilci naslova Italijani so imeli od prve minute premoč v posesti žoge, a si niso pripravili dovolj priložnosti, da bi SP začeli z zmago. Tekmo s Paragvajem v sklopu 1. kola skupine F so tako odigrali z 1:1.
Oglej si celoten članek
Vse tekme mundiala spremljamo v živo. Tukaj! Najdete tudi statistiko te in vseh ostalih tekem. Fotozgodbo tekme pa poglejte v dodani galeriji.

Enajsta tekma mundiala v Južni Afriki se je igrala v Capetownu. Branilci naslova izpred štirih let Italijani so v deževnem večeru igrali s samozavestnimi Paragvajci, ki so bili v kvalifikacijah boljši od Brazilije in Argentine. Azurri so prepričani, da bodo zlahka prišli v osmino finala, Južnoameričani pa se nadejajo, da bi lahko postali presenečenje prvenstva. V uvodnih 15 minutah so pobudo prevzeli Italijani, a edina dva strela proti golu so Južnoameričani takoj blokirali. Sredi polčasa se je igra le razživela, a nevarne in neposredne strele na gol smo si lahko le domišljali. Italijani so imeli v 29. minuti tri zaporedne strele iz kota, a niti enkrat niso prišli do strela na paragvajski gol. Sicer so stopnjevali pritisk proti golu Justa Villarja, a brez pravega učinka. V 39. minuti pa je sledil hladen tuš za naše zahodne sosede. Edino priložnost so Paragvajci pretvorili v gol. V kazenski prostor je podal Aureliano Torres, Antolin Alcaraz pa je Gianluigija Buffona premagal z glavo. Za tega branilca je bil to sploh prvi gol za izbrano vrsto. 1:0 je bil tudi rezultat prvega polčasa.

V drugi tekmi skupine F bosta v torek ob 13.30 igrali ekipi Nove Zelandije in Slovaške. Glede na videno ta ponedeljek, sta za zdaj prvi favoritki za osmino finala Italija in Paragvaj.

Drugi polčas so azzurri začeli brez prvega vratarja Buffona, ki je očitno zaradi poškodbe ostal v garderobi in tako je njihov gol po novem branil Federico Marchetti. Po 10 minutah so se nogometaši ogreli in sledile so prve prave priložnosti: najprej je italijanski gol za las zgrešila žoga po strelu Enriqueja Vere, nato pa je Villar zaustavil strel Riccarda Montoliva. Do izenačenja je prišlo v 63. minuti. Italijani so izvajali kot. Žogo je dobil Daniele de Rossi. Njegov strel ni bil nič posebnega, a je Villar slabo posredoval in na semaforju je bilo 1:1. 20 minut pred koncem sta oba selektorja opravila še z zadnjimi menjavami, a te niso spremenile poteka igre: azzurri so še naprej držali žogo trdno v svojih nogah. V zadnjih 15 minutah se je igra spet razživela, obe ekipi sta pokazali željo po zmagi, a srečanje se je končalo z 1:1. Italijani so prvenstvo sveta z remijem začeli tudi leta 1982 in nato postali prvaki.

SP v nogometu, skupina F, 1. kolo:

Italija : Paragvaj 1:1 (1:0)
De Rossi (63), Alcaraz (39)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.