Branilci naslova začeli z zmago, Srbi in Hrvati uspešni

Foto: EPA španija eurobasket 2017
S tekmami prvega kroga se nadaljuje evropsko prvenstvo v košarki.
Oglej si celoten članek

Branilci naslova Španci so v svoji uvodni tekmi evropskega prvenstva v košarki v skupini C v Cluju povsem dotolkli Črnogorce z 99:60. Hrvaška je s 67:58 premagala Madžarsko, Češka pa Romunijo s 83:68. V skupini D je v Istanbulu Srbija premagala Latvijo z 92:82, Belgija Veliko Britanijo s 103:90, Rusija pa je v zadnjem dvoboju Turčijo s 76:73.

Rekord Dragić v zverinski formi, padel tudi nov rekord

Španski zvezdnik Pau Gasol je odigral dvestoto tekmo za svojo reprezentanco, ki je z njim dobila 168 tekem. Tokrat je proti Romuniji dosegel 10 točk, osem skokov, pet podaj in dve blokadi ter je skupaj doslej na EP dosegel 1054 točk. S tem je prehitel doslej drugouvrščenega Nemca Dirka Nowitzkega (1052), na čelu najboljših strelcev v zgodovini prvenstev stare celine pa je Francoz Tony Parker s 1104 točkami. Bojan Bogdanović (23) in Dario Šarić (15) sta bila najboljša strelca Hrvaške, ki je upravičila vlogo favorita dvoboja, v poraženi madžarski zasedbi pa je Zoltan Perl zbral 12 točk.

Foto: EPA hrvaška eurobasket 2017 V prvi tekmi skupine D je bil Maxime De Zeeuw s 21 koši najučinkovitejši mož Belgije, prav toliko košev pa je na drugi strani dosegel Gabe Olaseni. Latvija se je izjemno dobro upirala favorizirani Srbiji, ki je po izenačenju na 75:95 šele v zadnjih dveh minutah prišla do zmage, za katero je bil najzaslužnejši Bogdan Bogdanović s 30 točkami, na drugi strani jih je sedem manj zbral Dairis Bertans.

Foto: EPA srbija latvija eurobasket 2017 Zadnja tekma večera je bila izjemno izenačena, v dvoboju z gostitelji skupine Turki pa so daljši konec v končnici potegnili Rusi. Ko je slabe pol minute pred koncem Aleksej Šved zadel odločilno trojko za 72:68 in so nato Turki izgubili še žogo, je dvorana nenadoma povsem utihnila. Rusi so po dveh prostih metih v nadaljevanju 12 sekund pred koncem vodili za šest točk. Trojka Cedija Osmana, z 28 točkami prvega strelca srečanja, je le ublažila poraz. Šved je na drugi strani nanizal 22 točk, Timofej Mozgov pa dve manj.

EuroBasket 2017, 1. krog:

Skupina C (Cluj):

Madžarska - Hrvaška 58:67
Španija - Črna gora 99:60
Romunija - Češka 68:83
 

Skupina D (Istanbul):

Belgija - Velika Britanija 103:90
Srbija - Latvija 92:82
Turčija - Rusija 73:76

Nova tekma "Gre za spoštovanja vredno ekipo"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.