Šport > Košarka
1948 ogledov

Dragić v zverinski formi, padel tudi nov rekord

goran dragić EPA
Slovenska košarkarska reprezentanca je odlično začela EuroBasket 2017 na Poljskem.

Varovanci selektorja Igorja Kokoškova so na uvodni tekmi evropskega prvenstva premagali gostiteljico Poljsko (90:81) in po besedah izjemno razpoloženega Gorana Dragića uspešno prebili led.  

Anthony Randolph Damian Kulig Slovenija Poljska Dober začetek Šport Slovenija do rutinirane zmage

"To je najbolj pomembno. Prve tekme na takih tekmovanjih so vedno zahtevne in Poljaki so nas v zadnji četrtini spomnili, da se ne smemo prehitro sprostiti. Po svojem smo tudi sami krivi, saj smo zadnje minute odigrali dokaj nespametno. Kar pet napadov zapored smo metali za tri točke, namesto da bi žogo spustili na tla in odigrali počasi, zbrano," je povedal zvezdnik Miami Heat, ki je na srečanju dosegel zanj rekordnih 30 točk.

Prve zmage se je razveselil tudi selektor, čeprav meni, da bi Slovenci lahko zmagali z večjo razliko. "Prva tekma je vedno težka, polna je čustev, težko se sprostiš, zato moramo biti zadovoljni z zmago. Žal mi je, da nismo bolje odigrali zadnje četrtine, saj končen rezultat ni pravi pokazatelj dogajanja na parketu," je dejal Kokoškov.

"Fantje so pokazali veliko energije, se borili do zadnjega atoma moči, v zaključku tekme pa smo ostali vkopani, naredili nekaj neumnih osebnih napak, zapravili vrsto napadov in Poljski dovolili, da je precej zmanjšala razliko." - Igor Kokoškov

Edo Murić je poudaril, da bo tekma proti gostiteljici Finski mnogo zahtevnejša. "Veseli smo, da smo zmagali, a ti dve točki moramo čim prej pozabiti, saj nas v soboto čaka precej težje delo proti Finski, ki ima odlične strelce, hkrati pa bo imela na svoji strani še polno dvorano," je dejal Murić in izpostavil pomen Gorana Dragića.

"Zavedamo se, da je 80 prejetih točk preveč, a hkrati smo znova dokazali, da v napadu nimamo težav. Še posebej, če je Goran Dragić tako razpoložen, kot je bil danes. Za seboj je povlekel celotno ekipo in pokazal, da je pravi vodja. Na naslednjih tekmah se moramo prebuditi tudi ostali."

EuroBasket 2017 (skupina A), 1. kolo:

Skupina A (Helsinki)

Slovenija - Poljska 90:81 (24:22, 29:24, 21:12, 16:23)
Dragić 30, Vidmar, Dončić po 11 (8 sk, 6 as); Ponitka 22, Slaughter 12.

Islandija - Grčija 61:90
Francija - Finska 84:86 - podaljšek

Skupina B (Tel Aviv):

Nemčija - Ukrajina 75:63
Litva - Gruzija 77:79
Italija - Izrael 69:48

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.