Šport > Košarka
1247 ogledov

Še drugič razžalostiti Poljake!

Slovenija Eurobasket KZS/Twitter
Sloveniji in Poljski je pripadla čast, da odigrata prvo tekmo na jubilejnem 40. evropskem košarkarskem prvenstvu. V dvorani Hartwall v Helsinkih jo bosta začeli že ob 12.45 po slovenskem času.

Na tekmi Slovenija - Poljska, so varovanci selektorja Igorja Kokoškova nesporni favoriti. Stavnice na primer za zmago Slovenije, 12. reprezentance s svetovne lestvice, ponujajo zgolj kvoto 1,3, medtem ko je uspeh Poljakov, 38. ekipe na svetu, vreden 3,5.

"Čeprav smo na papirju favoriti, se moramo osredotočiti na našo igro. Poljska je oslabljena pod obročema, a zato toliko močnejša na zunanjih položajih. Meče veliko trojk in če pade v ritem, je lahko zelo nevarna. Zato ji moramo vsiliti naš ritem igre," pravi Klemen Prepelič.

Nosilci igre pri Poljski so Lukasz Koszarek, branilec, ki igra za Zielono Goro, Mateusz Ponitka, ki si kruh služi v Španiji pri ekipi Iberostar, naturalizirani Američan A.J. Slaughter (Asvel), Adam Waczynski, ki je bil letos soigralec Alena Omića pri Unicaji Malagi, ter Damian Kulig in Przemyslaw Karnowski, ki z 206 oziroma 216 centimetri opravljata svoje delo pod obročema.

V sredo je slovenska odbojkarska reprezentanca presenetila Poljake pred njihovimi navijači in se uvrstila v četrtfinale. Na sončni strani Alp upamo, da se bo scenarij ponovil tudi pod obročema.

Poljska - Slovenija Po veliki zmagi Šport Vzeli so jim že hotel, nato pa so ugnali domačine

Navijačev 500, v Turčiji precej več

Glavno mesto Finske, v katerem živi dobrih 600.000 ljudi, bo do 7. septembra gostilo "slovensko" predtekmovalno skupino A, v kateri so še Islandija, Francija, Grčija ter Finska. Slednja bo naslednji tekmec Slovenije v soboto ob 19. uri, v nedeljo je na vrsti Grčija, po dnevu premora pa v torek in sredo sledita še Islandija oziroma Francija. Le prve štiri reprezentance bodo nadaljevale tekmovanje v več kot 2000 kilometrov oddaljenem Istanbulu v Turčiji.

Po predvidevanjih slovenskih turističnih agencij bo kapetana Gorana Dragića, čudežnega fanta Luko Dončića in ostale slovenske košarkarje na Finskem spodbujalo okoli 500 Slovencev. Precej več, če jih bosta navdušila igra ter rezultat Slovenije, pa jih pričakujejo v Istanbulu, do koder so iz Brnika ugodne in pogoste letalske povezave.

Luka Dončić Pohvalno o Dončiću Šport "Pri Sloveniji ni to nič novega"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.