Šport
10602 ogledov

Vzeli so jim že hotel, nato pa so ugnali domačine

Poljska - Slovenija EPA
Slovenija je pred tekmo s Poljsko dobila dodatno motivacijo.

Slovenski odbojkarji so se z zanesljivo zmago proti Poljski, ki je sicer gostiteljica tokratnega evropskega prvenstva, prebili v četrtfinale, kjer se bodo pomerili z Rusijo. "Selektor nam je tik pred tekmo povedal, da so nam že vzeli sobe v hotelu. To nas je še dodatno podžgalo," je po zmagi nad Poljaki s 3:0 v nizihdejal podajalec Dejan Vinčić.

Slovenija z zadnjega EP sicer brani srebro, tudi v Bolgariji pa so Slovenci med osem najboljših napredovali po dodatni tekmi za uvrstitev v četrtfinale. Sledili sta še dve zmagi, v četrtfinalu proti Poljski in v polfinalu proti Italiji, nato pa so bili kapetan Tine Urnaut in kolegi poraženi v finalu, ko je bila boljša Francija. Ob odličnih igrah pred dvema letoma je v Sloveniji zavladala evforija, tudi tokrat pa se vsaj po zapisih na socialnih omrežjih obeta nekaj podobnega, če bo četa Slobodana Kovača uspela ponoviti uspehe iz leta 2015.

Takole je sicer Twitter pospremil zmago Slovenije, njeni navijači pa očitno še niso pozabili na krivico s strani Mednarodne odbojkarske zveze, ki je Sloveniji z novimi pravili preprečila igranje v najvišjem rangu svetovne lige:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice