Šport
160 ogledov

Odbojkarji vrhunsko začeli obrambo evropskega srebra

slovenija odbojka reprezentanca EPA
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je evropsko prvenstvo na Poljskem začela z zmago. V Krakovu je s 3:0 (25, 15, 16) premagala Španijo.

Slovenija je na najboljši možen način začela branjenja srebra s prejšnjega evropskega prvenstva. V uvodnem dvoboju je bila po dobri predstavi boljša od Špancev, ki sicer ne sodijo med favorite skupine, a znajo biti še kako nevarni.

Slovenci so sicer potrebovali nekaj časa, da so ujeli ritem, Na začetku nikakor niso mogli razviti svoje igre, predvsem zaradi dejstva, da jim ni stekel servis.

Ob drugem tehničnem odmoru so zaostajali z 12:16, a so se še pravočasno prebudili, prišli do preobrata, za katerega je zaslužna tudi menjava podajalca - Gregorja Ropreta je zamenjal Dejan Vinčić, dobili prvi niz. Eden najzaslužnejših za to je bil Tonček Štern, drugo presenečenje v startni postavi Slovenije (na klop je potisnil Mitjo Gasparinija), ki je že v prvem nizu zbral osem točk. Točko več je na drugi strani zabeležil razpoloženi Andres Villena.

Nadaljevanje pa je bilo tudi zaradi psihološke prednosti, ki je bila posledica dogodkov v prvem nizu, lažje. V drugem nizu, ki ga je pri Kovačevih varovancih na mestu organizatorja igre spet začel Ropret, je na igrišču obstajala le ena ekipa, Slovenija je povedla z 9:3, prednost pa do konca le še povečala. Z bloki je blestel Jan Kozamernik, obramba je zaustavila Villeno, v napadu sta bila poleg Šterna zanesljiva še Alen Šket in kapetan Tine Urnaut, ki je bil v temu delu praktično nezaustavljiv.

Razmerje moči se ni dosti spremenilo niti v nadaljevanju, Slovenci so v tretjem nizu hitro prišli do prednosti treh točk. Ob drugem tehničnem odmoru so vodili s 16:9, takrat je tudi postalo jasno, da presenečenja ne bo in da bodo favoriti tekmo mirno pripeljali do konca.

Slovenci se bodo v drugem krogu v soboto pomerili z Rusi, ki so danes premagali Bolgare s 3:0 (23, 20, 19).

"Težka tekma, predvsem zaradi tega, ker je bila prva. Normalno je, da je vsak začetek težek, da smo na začetku igrali v krču. A sem zadovoljen, pokazali smo dobro igro. Na začetku smo imeli nekaj težav v napadu, v položajih 1:1, ko pa smo to popravili, nam je steklo. Držali smo se dogovorov, lahko bi mogoče dosegli kakšen blok več, saj smo poznali, kako zaključuje njihov korektor, a nič ne de. Za prvo tekmo je bilo zelo dobro." - Slobodan Kovač

Evropsko prvenstvo 2017:

Skupina C

Bolgarija - Rusija 0:3 (-23, -20, -19)
Španija - Slovenija 0:3 (-25, -15, -16)

LESTVICA:
1. Slovenija 1 1 0 3:0 3
1. Rusija 1 1 0 3:0 3
3. Bolgarija 1 0 1 0:3 0
3. Španija 1 0 1 0:3 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice