Šport
141 ogledov

Pogumne besede slovenskega selektorja

slovenija odbojka reprezentanca EPA
Odbojkarska reprezentanca bo v soboto dobila delni odgovor, kje so na EP na Poljskem njeni limiti. Tekma proti slabši Španiji tega odgovora ni mogla postreči, povsem drugače bo po obračunu z naslednjimi tekmeci, Rusi, ki so eni od favoritov tega prvenstva.

Tekma sicer ne bo odločilna, se bi pa njen zmagovalec povsem približal prvemu mestu v skupini C in neposrednemu napredovanju v četrtfinale. Rusi, evropski prvaki iz leta 2013 in olimpijski prvaki leta 2012 so na stavnicah favoriti, s čimer pa se slovenski selektor Slobodan Kovač ne strinja.

"Zakaj bi bili Rusi favoriti? So odlična ekipa, a nič več od tega. Gre za dve enakovredni ekipi, možnosti imamo tako mi kot oni. Pred časom so poskusili s pomladitvijo, a ta ni uspela, zato so za to prvenstvo spet vpoklicali izkušene igralce, ki so že veliko dosegli. Toda to nas ne bo preplašilo, z njimi zagotovo lahko igramo. Veliko bo odvisno od nas," je dejal Kovač, ki je lahko v prvem krogu spremljal dobro igro Rusov proti Bolgarom in njihovo zmago s 3:0.

"Tekma bo zagotovo težka. Naš servis bo imel zagotovo velik vpliv na našo igro oziroma na rezultat. Vemo, da imajo Rusi odlična srednja blokerja in odličnega korektorja. Napadalci se zelo dobro ujamejo s podajalcem. To, da jih oddaljimo od mreže, je v bistvu tisto orožje, ki bi nam lahko dalo nek plus, tako se bomo morali pri servisu zares potruditi," pravi slovenski korektor Mitja Gasparini, ki je na prvi tekmi zaradi lažje poškodbe počival, v soboto pa naj bi ga Kovač vendarle poslal v ogenj.

Tudi Dejan Vinčić, ki je polovico letošnje sezone igral v Rusiji in tekmece tako zelo dobro pozna, ima podobno mnenje: "Naše orožje mora biti dober servis, kajti edino to je ključ do uspeha. Torej, da jih oddaljimo od mreže in zaustavimo njihove napade skozi sredino. Če bodo morali ruski napadalci proti našemu dvojnemu ali trojnemu bloku igrati visoke žoge, jim bo težko. Ampak tudi na zunanjih položajih imajo dobre napadalce. Rusija je velesila v odbojki in ne bo nam lahko. Če jim bomo želeli parirati, bomo morali prikazati našo najboljšo igro."

Slovenski podajalec dodaja, da so s soigralci za dvoboj proti Rusiji zelo motivirani: "Ko dobiš priložnost, da zaigraš proti taki velesili, moraš res pokazati tisto najboljše, dati od sebe maksimum. Motivacije nam vsekakor ne bo manjkalo."

Sobotno srečanje med Slovenijo in Rusijo, ki se bo v Tauron Areni začel ob 17.30 uri, bo sicer šele tretji medsebojni obračun teh dveh tekmecev. V prvih dveh so bili enkrat boljši Slovenci, drugič Rusi, ti so zmagali na edinem medsebojnem dvoboju na evropskih prvenstvih, in sicer leta 2001 v Ostravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice