Branilci naslova že v drugem krogu

Foto: Profimedia pittsburgh penguins
Pingvini iz Pittsburgha so s 4:2 v zmagah izločili Letalce iz Philadelphie.
Oglej si celoten članek

V drugi krog končnice hokejske lige NHL sta se sinoči uvrstila Pittsburgh Penguins in Nasville Predators. Oba sta serijo dobila s 4:2; prvaki zadnjih dveh sezon so izločili Philadelphio Flyers, Nashville pa Colorado Avalanche.

Junak šeste tekme pri prvakih je bil Jake Guentzel, ki je dosegel kar štiri zadetke za zmago z 8:5, od tega dva v razmaku desetih sekund. Enega in dve podaji je dodal Sidney Crosby, vratar Matt Murray pa je imel pred skoraj 20.000 gledalci v Philadelphii 21 obramb.

"Vrtel sem se okoli mreže in priznam, da sem imel tokrat kar precej sreče," je povedal Guentzel in dodal: "Zelo dobro se imamo. Zabavamo se in tako želimo nadaljevati do konca."

Pittsburgh se bo v drugem krogu pomeril z zmagovalcem dvoboja Washington Capitals - Columbus Blue Jackets, v katerem je Washington v vodstvu s 3:2.

V gosteh je slavil tudi Nashville, ki se bo v drugem krogu srečal z Winnipeg Jets in imel prednost domače dvorane. Colorado je v šesti tekmi nadigral s 5:0 in se tretjič zapored prebil skozi prvi krog. Lani je v finalu izgubil po šestih tekmah, 2016 pa ga je v drugem krogu v sedmih tekmah izločil San Jose Sharks.

Liga NHL, izidi:

Vzhodna konferenca:

Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 5:8
(Pittsburgh je dobil serijo s 4:2 v zmagah)

Zahodna konferenca:

Colorado Avalanche - Nashville Predators 0:5
(Nashville je dobil serijo s 4:2 v zmagah)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.