Šport
31 ogledov

Branilci naslova že v drugem krogu

pittsburgh penguins
Pingvini iz Pittsburgha so s 4:2 v zmagah izločili Letalce iz Philadelphie.

V drugi krog končnice hokejske lige NHL sta se sinoči uvrstila Pittsburgh Penguins in Nasville Predators. Oba sta serijo dobila s 4:2; prvaki zadnjih dveh sezon so izločili Philadelphio Flyers, Nashville pa Colorado Avalanche.

Junak šeste tekme pri prvakih je bil Jake Guentzel, ki je dosegel kar štiri zadetke za zmago z 8:5, od tega dva v razmaku desetih sekund. Enega in dve podaji je dodal Sidney Crosby, vratar Matt Murray pa je imel pred skoraj 20.000 gledalci v Philadelphii 21 obramb.

"Vrtel sem se okoli mreže in priznam, da sem imel tokrat kar precej sreče," je povedal Guentzel in dodal: "Zelo dobro se imamo. Zabavamo se in tako želimo nadaljevati do konca."

Pittsburgh se bo v drugem krogu pomeril z zmagovalcem dvoboja Washington Capitals - Columbus Blue Jackets, v katerem je Washington v vodstvu s 3:2.

V gosteh je slavil tudi Nashville, ki se bo v drugem krogu srečal z Winnipeg Jets in imel prednost domače dvorane. Colorado je v šesti tekmi nadigral s 5:0 in se tretjič zapored prebil skozi prvi krog. Lani je v finalu izgubil po šestih tekmah, 2016 pa ga je v drugem krogu v sedmih tekmah izločil San Jose Sharks.

Liga NHL, izidi:

Vzhodna konferenca:

Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 5:8
(Pittsburgh je dobil serijo s 4:2 v zmagah)

Zahodna konferenca:

Colorado Avalanche - Nashville Predators 0:5
(Nashville je dobil serijo s 4:2 v zmagah)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice