Bratska naveza s kratkim rokom trajanja

Foto: Epa marc marquez
V svetovnem motociklističnem prvenstvu bo po letošnji sezoni prišlo do spremembe v tovarniški ekipi Honde.
Oglej si celoten članek

Poleg svetovnega prvaka elitnega razreda motoGP Marca Marqueza bo namreč v sezonah 2021 in 2022 kot drugi dirkač te ekipe tekmoval njegov rojak Pol Espargaro, je danes sporočilo moštvo.

Honda je sicer spremembo doživela že pred to sezono, saj je v ekipi novinec Alex Marquez, svetovni prvak razreda moto2 in mlajši brat branilca naslova v najmočnejšem razredu Marca Marqueza.

Foto: Epa pol espargaro A bratska naveza bo delovala samo eno sezono, 2020, ki se bo za najmočnejši razred po koronski krizi začela konec tedna. V naslednji namreč na Alexa pri Hondi ne računajo več, namesto njega pa bo v ekipo prišel dosedanji dirkač ekipe KTM Espargaro.

"Z veseljem sporočamo, da smo sklenili sodelovanje s Polom Espargarojem. Ekipi se bo pridružil za dve leti. Gre za enega najbolj izkušenih dirkačev v karavani, na dirkah svetovnega prvenstva tekmuje od leta 2006 in ima za sabo že 104 dirke v najmočnejšem razredu," je sporočila Honda.

Espargaro je nekdanji svetovni prvak v razredu moto2, pri 29 letih pa na dosedanjih 104 dirkah v najmočnejšem razredu še ni imel veliko uspeha. Na stopničkah je bil enkrat, najboljša končna uvrstitev je šesto mesto v sezoni 2014.

Alex Marquez, ki je v tovarniški ekipi pred to sezono zamenjal upokojenega rojaka Jorgeja Lorenza, pa se bo tako v naslednji sezoni preselil v podružnično ekipo Honda LCR.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.