Bravo! To že 15 let ni uspelo nobeni Slovenki

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kaja Juvan v 3. krogu OP ZDA.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v 2. krogu odprtega prvenstva ZDA v New Yorku z nagradnim skladom 60 milijonov evrov premagala Lauren Davis iz Združenih držav Amerike s 6:7 (3), 6:4 in 6:3.

Dvaindvajsetletna Ljubljančanka, ki je v uvodnem krogu izločila 29. nosilko iz Italije Elisabetto Cocciaretto s 6:2 in 7:5, je tokrat dobro začela dvoboj proti 50. igralki sveta.

Slovenka je držala korak s sedem let starejšo tekmico, igralki sta dobivali igre na svoj servis, tako da je bila logična posledica podaljšana igra v tem nizu. V tej je Američanka povedla s 3:1, pa nato 5:2, nato je Juvan na svoj servis izgubila še eno točko in zaostala s 3:6, tekmica pa je izkoristila že prvo zaključno žogico za zmago v nizu.

V drugem nizu je Juvan v tretji igri odvzela servis Američanki, v sedmi pa poskrbela za nov "brejk" za 5:2. V naslednji igri je resda sama izgubila na svoj servis, toda to ni bilo usodno, tako da je izid v nizih poravnala po zmagi s 6:4.

Slovenka je tudi v tretjem nizu v tretji igri prišla do "brejka", vendar ji je tokrat Davis takoj vrnila z enako mero. Juvan pa je gladko dobila še naslednjo igro na tekmičin začetni udarec, nato zadržala prednost, končni udarec pa zadala v deveti igri z novim "brejkom" za veliko zmago, drugo v tretjem medsebojnem dvoboju z Američanko.

Juvan, trenutno 145. igralka na svetovni jakostni lestvici WTA, je postala prva Slovenka z uvrstitvijo v 3. krog Odprtega prvenstva ZDA po Katarini Srebotnik, ki ji je to uspelo leta 2008.

V 3. krogu se bo Kaja Juvan pomerila s prva nosilko, Poljakinjo Igo Swiatek, ki je Avstralko Darjo Saville izločila 6:3 in 6:4.

Napredovala je tudi že šesta nosilka, Američanka Coco Gauff, ki je s 6:3 in 6:2 premagala Rusinjo Miro Andrejevo, spodrsnilo pa je Brazilki Beatriz Haddad Maia, s 7:6 in 7:5 je bila boljša Američanka Taylor Townsend.

V moški konkurenci pa je v 2. krogu presenečenje pripravil Švicar Dominic Stricker, ki je ugnal petopostavljenega Grka Stefanosa Cicipasa s 7:5, 6:7, 7:6, 6:7 in 6:3.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.