Šport
513 ogledov

Bravo! To že 15 let ni uspelo nobeni Slovenki

Kaja Juvan Profimedia
Kaja Juvan v 3. krogu OP ZDA.

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v 2. krogu odprtega prvenstva ZDA v New Yorku z nagradnim skladom 60 milijonov evrov premagala Lauren Davis iz Združenih držav Amerike s 6:7 (3), 6:4 in 6:3.

Dvaindvajsetletna Ljubljančanka, ki je v uvodnem krogu izločila 29. nosilko iz Italije Elisabetto Cocciaretto s 6:2 in 7:5, je tokrat dobro začela dvoboj proti 50. igralki sveta.

Slovenka je držala korak s sedem let starejšo tekmico, igralki sta dobivali igre na svoj servis, tako da je bila logična posledica podaljšana igra v tem nizu. V tej je Američanka povedla s 3:1, pa nato 5:2, nato je Juvan na svoj servis izgubila še eno točko in zaostala s 3:6, tekmica pa je izkoristila že prvo zaključno žogico za zmago v nizu.

V drugem nizu je Juvan v tretji igri odvzela servis Američanki, v sedmi pa poskrbela za nov "brejk" za 5:2. V naslednji igri je resda sama izgubila na svoj servis, toda to ni bilo usodno, tako da je izid v nizih poravnala po zmagi s 6:4.

Slovenka je tudi v tretjem nizu v tretji igri prišla do "brejka", vendar ji je tokrat Davis takoj vrnila z enako mero. Juvan pa je gladko dobila še naslednjo igro na tekmičin začetni udarec, nato zadržala prednost, končni udarec pa zadala v deveti igri z novim "brejkom" za veliko zmago, drugo v tretjem medsebojnem dvoboju z Američanko.

Juvan, trenutno 145. igralka na svetovni jakostni lestvici WTA, je postala prva Slovenka z uvrstitvijo v 3. krog Odprtega prvenstva ZDA po Katarini Srebotnik, ki ji je to uspelo leta 2008.

V 3. krogu se bo Kaja Juvan pomerila s prva nosilko, Poljakinjo Igo Swiatek, ki je Avstralko Darjo Saville izločila 6:3 in 6:4.

Napredovala je tudi že šesta nosilka, Američanka Coco Gauff, ki je s 6:3 in 6:2 premagala Rusinjo Miro Andrejevo, spodrsnilo pa je Brazilki Beatriz Haddad Maia, s 7:6 in 7:5 je bila boljša Američanka Taylor Townsend.

V moški konkurenci pa je v 2. krogu presenečenje pripravil Švicar Dominic Stricker, ki je ugnal petopostavljenega Grka Stefanosa Cicipasa s 7:5, 6:7, 7:6, 6:7 in 6:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.