Šport
183 ogledov

Kaja Juvan ubranila kar pet zaključnih žogic in napredovala

Kaja Juvan Epa
Juvan ubranila pet žogic za zmago tekmice in se uvrstila na OP ZDA.

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se je s tretjo zmago v kvalifikacijah prebila na zadnji grand slam sezone, ki se bo v New Yorku začel v ponedeljek. Za četrti nastop na OP ZDA je v zadnjem krogu kvalifikacij 22-letna Ljubljančanka z 2:6, 7:6 (8), 6:4 ugnala Japonko Himeno Sakatsume.

Trenutno 146. igralka lestvice WTA dvoboja ni najbolje odprla, saj je Japonka (195. WTA) po dveh odvzemih servisa prvi niz dobila s 6:2. Po boljšem začetku Ljubljančanke je bila Japonka bližje zmagi tudi v drugem nizu. Vodila je s 4:2, nato sicer izgubila prednost, v podaljšani igri pa je imela kar pet priložnosti za zmago.

V 'tie-breaku' drugega niza je vodila s 6:3, a je druga najboljša Slovenka na lestvici WTA vse tri zaporedne priložnosti za zmago Japonke ubranila, nato pa še dve pri izidu 6:7 in 7:8. Podaljšano igro je dobila z 10:8, v tretjem nizu pa takoj v uvodni igri odvzela servis tekmici.

Japonka je pri vodstvu Slovenke s 3:2 v odločilnem nizu zahtevala zdravniški premor, a tudi to ni spremenilo poteka dvoboja. Ta je trajal dve uri in 34 minut.

Juvan bo četrtič nastopila na OP ZDA, leta 2020 in 2021 je izpadla v drugem krogu, lani pa v prvem. Njena tekmica v prvem krogu tokratnega turnirja še ni znana.

V kvalifikacijah je nastopila tudi Tamara Zidanšek (119. WTA), ki pa je za las ostala brez glavnega dela žreba OP ZDA. V zadnjem kvalifikacijskem obračunu jo je po slabih treh urah in pol s 7:6 (11), 3:6, 7:6 (8) premagala Rusinja Tatjana Prozorova, 229. igralka sveta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.