Šport
6636 ogledov

Nekdanji prvi igralki sveta prepovedali nastop na OP ZDA

Simona Halep Profimedia
OP ZDA brez nekdanje številke ena svetovnega tenisa Simone Halep.

Romunska teniška igralka Simona Halep je bila zaradi začasne dopinške prepovedi odstranjena s seznama igralk na odprtem prvenstvu ZDA. Ameriška teniška zveza je sporočila, da bo namesto dvakratne zmagovalke turnirjev za grand slam v glavnem žrebu turnirja, ki se bo začel čez teden dni, nastopila Američanka Taylor Townsend.

Nekdanja prva igralka sveta Halep je bila oktobra začasno suspendirana po pozitivnem dopinškem testu. Mednarodna neodvisna komisija za teniško integriteto (Itia) v Londonu pa je končno odločitev glede njenega dopinškega prekrška - lani na OP ZDA je bila pozitivna na prepovedani roksadustat, maja pa so pri njej odkrili še nepravilnosti v biološkem potnem listu -, načrtovano za začetek avgusta, preložila za nedoločen čas.

Enaintridesetletna Romunka je oddala pozitiven vzorec med nastopom na OP ZDA avgusta 2022. Pri njej so našli prepovedano snov roksadustat, ki jo je Svetovna protidopinška agencija (Wada) leta 2022 uvrstila na seznam prepovedanih.

Halep sicer vseskozi trdi, da je nedolžna, zavrnila pa je tudi nove obtožbe o nepravilnostih v njenem biološkem športnem potnem listu. "Sem zagovornica čistega športa in vedno sem bila proti dopingu. Pojma nimam, kje in kako sem zaužila to prepovedano snov," je takrat trdila nekdanja zmagovalka Wimbledona in Rolanda Garrosa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice