Šport
673 ogledov

Utrujeni Đoković odpovedal Toronto

Novak Đoković Epa
Štirikratni zmagovalec kanadskega mastersa Novak Đoković je zaradi utrujenosti odpovedal nastop na letošnjem turnirju.

Drugi teniški igralec sveta Novak Đoković je odpovedal nastop na mastersu 1000 v Torontu, ki bo od 7. do 13. avgusta. Kot so sporočili kanadski organizatorji, je 36-letni srbski zvezdnik kot razlog za odstop navedel utrujenost.

"Vedno sem rad prišel igrat v Kanado, a po pogovoru s svojo ekipo verjamemo, da je to prava odločitev," je dejal Đoković v izjavi, ki jo je objavila kanadska teniška zveza.

Odpoved Srba, zmagovalca 23 turnirjev za grand slam v karieri, je prišla teden dni po porazu v petih nizih in 4:45 ure igre v Wimbledonu proti prvemu igralcu sveta Carlosu Alcarazu.

Mladi Španec, ki je v Nici igral tudi v Hopmanovem pokalu, je prejšnji teden Đokoviću preprečil pot do petega zaporednega naslova v Wimbledonu in mu tako zadal prvi poraz po letu 2017.

Alcarazova zmaga je 36-letnemu Đokoviću preprečila tudi 24. grand slam v karieri, s čimer bi postal najuspešnejši v zgodovini.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.