Šport
3603 ogledov

Neverjeten dosežek Novaka Đokovića

Novak Đoković Profimedia
Rekord Novaka Đokovića na račun Francoza.

Srbski teniški as Novak Đoković je z zmago v osmini finala masters turnirja v Cincinnatiju prišel do novega rekorda. S 6:3 in 6:2 je namreč premagal Francoza Gaela Monfilsa, zdaj šele 211. igralca sveta, ki pa je svojo najvišjo uvrstitev na ATP lestvici novembra 2017, ko je bil uradno šesti najboljši teniški igralec na svetu.

Srb je z omenjeno zmago prišel do rezultata 19:0 v medsebojnih dvobojih s Francozom. prvi obračun sta omenjena igralca odigrala pred 18 leti, ko sta se leta 2005 pomerila na Odprtem prvenstvu ZDA, takrat sta bila oba stara 18 let.

Doslej si je Đoković rekord delil z Rafaelom Nadalom, ki je zabeležil 18 zmag brez poraza proti Richardu Gasquetu. Izkupiček 17:0 je Björn Borg zabeležil proti Vitasu Gerulaitisu, Roger Federer proti Davidu Ferreru in Mihailu Južniju ter Ivan Lendl proti Timu Mayottu.

Đoković se bo v četrtfinalu Cincinnatija pomeril z domačinom Taylorjem Fritzom, ki je med osmerico najboljši napredoval po predaji Dušana Lajovića pri Fritzovem vodstvu s 5:0 v prvom nizu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice