Šport
16149 ogledov

Đokovićev oče najavil Novakovo upokojitev

Đoković Profimedia Novak Đoković.
Srbski teniški zvezdnik je že pošteno zakorakal v zrela športna leta.

Novak Đoković je še vedno na vrhuncu moči. To govorijo rezultati letošnje sezone, ko je osvojil OP Avstralije in OP Francije, v Wimbledonu pa prišel vse do finala, kjer ga je v petih nizih premagal mladi Španec Carlos Alcaraz.

Srb šteje 36 pomladi in je kljub zavidljivi formi blizu konca svoje bogate kariere, v kateri je zaenkrat osvojil 23 naslovov na turnirjih za grand slam in skupno 94 trofej na turnirjih serije ATP.

Novakov oče Srđan Đoković je za srbski Sportal razkril, kdaj gre pričakovati konec bleščeče športne poti njegovega sina.

"Prišel bo čas, da vajeti prevzamejo mladi in da Novak počasi ... Zdaj še ni konec, toda čez leto, morda leto in pol ... Moja očetovska želja je, da kmalu preneha s tem težkim poslom. Tega mnenja sem pravzaprav že nekaj časa," je dejal Srđan Đoković (na spodnji fotografiji).

Srđan Đoković | Avtor: Epa Epa

"To ni samo šport, to je zelo zahtevna služba, v psihičnem in fizičnem smislu. On ima zelo malo od življenja, ker je maksimalno osredotočen na eno stvar že 30 let in ne popušča niti za odtenek," je dodal oče slovitega teniškega igralca.

Novak Đoković je na profesionalni teniški sceni že vse od leta 2003, ko je štel zgolj 16 let. Po dveh desetletjih bo torej kmalu imel več časa za družino in druge prijetne dejavnosti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.