Šport
1955 ogledov

Drama na igrišču! Teniški as se sredi dvoboja nenadoma zrušil po tleh

Yibing Wu Twitter
Na teniškem turnirju v Washingtonu smo bili priča srhljivim scenam.

Gledalci teniškega turnirja v Washingtonu so bili priča pravi grozljivki, ko se je v dvoboju prvega kroga turnirja med Yibing Wujem in Japoncem Yosuko Watanukijem kitajski igralec nenadoma zrušil po tleh.

Devetdeseti igralec sveta je ravno odserviral za vodstvo s 4:1 v prvem setu, se odpravil proti svojemu stolu ter kar naenkrat padel po tleh. Nemudoma je na pomoč pritekel zdravnik, ki je skupaj z glavnim sodnikom pomagal nesrečnemu igralcu, ki je kmalu prišel k sebi, a je bi prisiljen predati dvoboj.

Zanimivo je, da je Wu nedavno prestrašil že občinstvo v Wimbledonu, ko je imel med dvobojem s Francesom Tiafom hude težave z dihanjem. Zdravniško osebje naj bi mu takrat izmerilo srčni utrip celo 187 udarcev na minuto.

Wu resnično nima sreče z zdravjem, saj je nekdaj veljal celo za najboljšega mladinca na svetu, a so njegov vzpon v svetovni članski vrh zaustavile poškodbe komolca, hrbta, ramena in zapestja, zaradi česar skoraj tri leta ni igral tenisa.

Yibing Wu | Avtor: Profimedia Profimedia

Na teniška igrišča se je vrnil lanskega januarja, letos pa je z zmago na turnirju v Dallasu postal prvi Kitajec z ATP naslovom. Na poti do zgodovinskega uspeha je premagal teniške ase, kot so Denis Shapovalov, Taylor Fritz in John Isner.

Aprila je na ATP lestvici zasedal 54. mesto, kar je druga najvišja uvrstitev kakšnega kitajskega igralca v zgodovini.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.