Šport
190 ogledov

Kaja Juvan do odmevnega skalpa in napredovanja v drugi krog!

Kaja Juvan Profimedia
Kaja Juvan v New Yorku čez visoko italijansko oviro.

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v uvodnem krogu odprtega prvenstva ZDA v New Yorku z nagradnim skladom 60 milijonov evrov po uri in 30 minutah premagala 29. igralko sveta, Italijanko Elisabetto Cocciaretto, s 6:2 in 7:5. V naslednjem krogu jo čaka 50. igralka sveta, Američanka Lauren Davis, ki je bila boljša od Črnogorke Danke Kovinić s 6:2 in 6:2.

Juvan, trenutno 145. igralka na mednarodni jakostni lestvici WTA, se je po letih 2020 in 2021 tretjič prebila v drugi krog OP ZDA. Ljubljančanka je na dosedanjih turnirjih za grand slam najvišje "prilezla" do 3. kroga, to ji je uspelo v Melbournu 2021 ter dvakrat v Wimbledonu v letih 2021 in 2022.

Ljubljančanka je bila le v uvodnih delih obeh današnjih nizov v podrejenem položaju proti leto dni starejši tekmici z Apeninskega polotoka. V prvem je na svoj servis izgubila že uvodno igro in zaostala 0:2, a se je nato zbrala in tekmico iz Ancone zasenčila v vseh prvinah igre. Juvan je nato zanesljivo dobila kar šest zaporednih iger, po 34 minutah igre pa v prvem nizu zmagala s 6:2.

V drugem nizu je zadržala visoko raven igre, a je tudi njena tekmica, trenutno 29. igralka na mednarodni jakostni lestvici WTA, prikazala veliko bolj kakovostno predstavo. Začetek drugega niza je bil "preslikava" prvega, Juvan je spet izgubila začetni udarec in zaostala 1:3, a nato tudi sama v šesti igri naredila "brejk" in izenačila na 3:3.

V nadaljevanju niza sta obe igralki nato držali v posesti svoj začetni udarec, Juvan pa je tehtnico na svojo stran nagnila v 12. nizu. Tedaj je pri vodstvu s 6:5 povedla s 40:30, nato pa izkoristila že prvo zaključno žogo za končno zmago s 6:2 in 7:5.

Edina slovenska predstavnica na turnirju za grand slam v velikem jabolku se je v glavni del tekmovanja prebila iz kvalifikacij. Najprej je premagala Brazilko Lauro Pigossi, nato pa še Japonki Haruko Kaji in Himeno Sakatsume.

Kvalifikacijskega sita na letošnjem turnirju v New Yorku ni preživela Tamara Zidanšek. Po zmagah nad Rusinjo Jekaterino Makarovo in Slovakinjo Rebecco Šramkovo jo je na zadnji oviri zaustavila Rusinja Tatjana Prozorova.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.