Brawn: Upanje vedno ostaja

Foto: EPA
Foto: EPA
Ross Brawn, dolgoletni sodelavec Michaela Schumacherja, je potrdil, da okrevanje sedemkratnega svetovnega prvaka poteka počasi, a upanje (še) ni ugasnilo.
Oglej si celoten članek

Legendarni britanski inženir in avtor številnih taktičnih zamisli, ki so Michaelu Schumacherju pomagale do naziva najuspešnejšega dirkača vseh časov, je angleškim medijem zaupal, da je v rednih stikih z družino nesrečnega Nemca, ki se je konec leta 2013 hudo poškodoval med smučanjem v francoskih Alpah.

Nekdanji tehnični direktor Ferrarija, kasneje pa šef Brawna GP in Mercedesa, je potrdil špekulacije, da 46-letni Nemec okreva počasneje, kot bi si želeli, kar pa ne pomeni, da se stanje ne bi moglo še naprej izboljševati.

''Sem v stikih s Schumacherjevo družino,'' je povedal Brawn in dodal, da je Nemca večkrat obiskal na domu. ''Poskušamo najti ravnotežje med telefonskimi klici in obiski, saj ne želimo biti v breme. Nekajkrat sem ga obiskal. Corinna, njegova žena, me občasno pokliče, tako da sem na tekočem,'' je dodal Britanec.
Foto: EPA schumacher brawn ''Vsak dan molimo, da bo okreval do te mere, da bo ...,'' je dejal Brawn in si na tem mestu privoščil krajši premor, nato pa dodal: ''Počasi gre, a upanje vedno ostaja.''

Ross Brawn je bil od leta 1991 do 1996 tehnični direktor Bennettona, s katerim je Schumacher osvojil dva naslova svetovnega prvaka (1994, 1995). Leta 1996, ob koncu Schumacherjeve prve sezone s Ferrarijem, je z Nemcem združil moči v Maranellu, kjer sta v začetku novega tisočletja nanizala še pet zaporednih naslovov (2000-2004).

Kasneje se je proslavil z delom pri Hondi, ki se je preimenovala v Brawn GP, pred upokojitvijo pa je deloval kot šef Mercedesa, ki ga je zapustil tik pred njegovim vzponom na vrh elitnega dirkaškega športa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.