Šport > Moto športi
34 ogledov

Brawn: Upanje vedno ostaja

schumacher brawn EPA
Ross Brawn, dolgoletni sodelavec Michaela Schumacherja, je potrdil, da okrevanje sedemkratnega svetovnega prvaka poteka počasi, a upanje (še) ni ugasnilo.

Legendarni britanski inženir in avtor številnih taktičnih zamisli, ki so Michaelu Schumacherju pomagale do naziva najuspešnejšega dirkača vseh časov, je angleškim medijem zaupal, da je v rednih stikih z družino nesrečnega Nemca, ki se je konec leta 2013 hudo poškodoval med smučanjem v francoskih Alpah.

Nekdanji tehnični direktor Ferrarija, kasneje pa šef Brawna GP in Mercedesa, je potrdil špekulacije, da 46-letni Nemec okreva počasneje, kot bi si želeli, kar pa ne pomeni, da se stanje ne bi moglo še naprej izboljševati.

''Sem v stikih s Schumacherjevo družino,'' je povedal Brawn in dodal, da je Nemca večkrat obiskal na domu. ''Poskušamo najti ravnotežje med telefonskimi klici in obiski, saj ne želimo biti v breme. Nekajkrat sem ga obiskal. Corinna, njegova žena, me občasno pokliče, tako da sem na tekočem,'' je dodal Britanec.

schumacher brawn | Avtor: EPA EPA
''Vsak dan molimo, da bo okreval do te mere, da bo ...,'' je dejal Brawn in si na tem mestu privoščil krajši premor, nato pa dodal: ''Počasi gre, a upanje vedno ostaja.''

Ross Brawn je bil od leta 1991 do 1996 tehnični direktor Bennettona, s katerim je Schumacher osvojil dva naslova svetovnega prvaka (1994, 1995). Leta 1996, ob koncu Schumacherjeve prve sezone s Ferrarijem, je z Nemcem združil moči v Maranellu, kjer sta v začetku novega tisočletja nanizala še pet zaporednih naslovov (2000-2004).

Kasneje se je proslavil z delom pri Hondi, ki se je preimenovala v Brawn GP, pred upokojitvijo pa je deloval kot šef Mercedesa, ki ga je zapustil tik pred njegovim vzponom na vrh elitnega dirkaškega športa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.