Brazilci tretjič na vrhu sveta odbojke

Foto: Žurnal24 veselje proslavljanje slavje Foto: Žurnal24 veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Nikola Grbic veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Luigi Mastrangelo poraz razocaranje zalost Foto: Žurnal24 poraz razocaranje zalost Foto: Žurnal24 Igor Kolakovic Foto: Žurnal24 Ivan Miljkovic Ivan Zaytsev Zavcev Andrea Sala Foto: Žurnal24 Emanuele Birarelli Dragan Stankovic Foto: Žurnal24 Murilo Endres Rodrigo Santana Fernando Hernandez Foto: Žurnal24 veselje proslavljanje slavje Foto: Žurnal24 Murilo Endres Foto: Žurnal24 Leandro Vissotto Neves Yoandy Leal Hidalgo Robertlandy Simon Aties Foto: Žurnal24 Murilo Endres Yoandy Leal Hidalgo
Še tretjič zapored so Brazilci osvojili naslov svetovnih prvakov. V finalu so bili mnogo premočni za Kubance (3:0). Srbi po zmagi nad Italijani (3:1) že prej do bronaste kolajne.
Oglej si celoten članek

Brazilska odbojkarska reprezentanca je še tretjič zapored osvojila naslov svetovnega prvaka. Dvakratni olimpijski prvaki in srebrni na zadnjih igrah v Pekingu so v finalu prvenstva v Italiji premagali Kubo s 3:0 (22, 14, 22). Tretje mesto so osvojili Srbi, ki so v malem finalu s 3:1 ugnali gostitelje.

Izbranci Igorja Kolakovića, novega trenerja blejskega ACH Volleyja, so v malem finalu s 3:1 (21, 20, -26, 19) premagali gostitelje v glavnem mestu Rimu. Po dveh porazih v boju za tretje mesto je tako Srbom vendarle uspelo osvojiti drugo odličje na svetovnih prvenstvih. Prvega so osvojili leta 1998, ko so izgubili finale. V srbski vrsti je bil z 22 točkami spet najučinkovitejši Ivan Miljković, pri Italijanih jih je Simone Parodi dosegel 18. Matej Černic za italijansko vrsto ni igral.

SP v odbojki, finale:

Brazilija : Kuba 3:0 (22, 14, 22)

Za tretje mesto:
Srbija
: Italija 3:1 (21, 20, -26, 19)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.