Brazilci ugnali Argentince

Foto: EPA Diego Tardelli Foto: EPA Diego Tardelli Foto: EPA Brazilci Foto: EPA Lionel Messi Foto: EPA Oscar Foto: EPA Brazilija, Argentina Foto: EPA Lionel Messi Foto: EPA Neymar
Brazilska nogometna reprezentanca je v prijateljski tekmi v pekinškem Ptičjem gnezdu z 2:0 (1:0) premagala Argentino.
Oglej si celoten članek

Junak južnoameriškega derbija je bil tokrat napadalec Diego Tardelli, ki je mrežo gavčev zatresel v 28. in 64. minuti. Prvi zvezdnik Argentine Lionel Messi je v 41. minuti zapravil najstrožjo kazen, njegov strel je vratar Jefferson ubranil.

Tardelli, ki ga je novi brazilski selektor Dunga v izbrano vrsto vpoklical kot zamenjavo za na svetovnem prvenstvu neprepričljivega Freda, je svoj prvi zadetek za izbrano vrsto dosegel z volejem znotraj kazenskega prostora. Pablo Zabaleta in Federico Fernandez sta slabše posredovala ob Oscarjevem predložku, to pa je član Atletica Mineira znal izkoristiti. Sledila je še priložnost Neymarja, a se je v situaciji ena na ena izkazal vratar Sergio Romero. Messi je imel kasneje iz bele točke izjemno priložnost za izenačenje, a jo je zapravil, Marcos Rojo pa odbite žoge prav tako ni uspel poslati za hrbet Jeffersona.

Tardelli pa je v 64. minuti z glavo iz bližine še enkrat zatresel argentinsko mrežo in tako napovedal prvi poraz Gerarda Martina na klopi gavčev. Ti so tekmo sicer bolje začeli, a so bili Angel di Maria, Erik Lamela in Sergio Agüero premalo natančni v prvem polčasu, kljub rahli premoči pa niso uspeli zadeti tudi v drugih 45 minutah.

Tardellija je na tekmi zamenjal sicer Kaka, ki je v brazilski reprezentnci zaigral prvič po marcu 2013, priložnost za igranje v izbrani vrsti pa je po dolgem času dobil tudi Robinho.

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.