Šport
65 ogledov

Brazilci ugnali Argentince

Diego Tardelli
1/8
EPA
Brazilska nogometna reprezentanca je v prijateljski tekmi v pekinškem Ptičjem gnezdu z 2:0 (1:0) premagala Argentino.

Junak južnoameriškega derbija je bil tokrat napadalec Diego Tardelli, ki je mrežo gavčev zatresel v 28. in 64. minuti. Prvi zvezdnik Argentine Lionel Messi je v 41. minuti zapravil najstrožjo kazen, njegov strel je vratar Jefferson ubranil.

Tardelli, ki ga je novi brazilski selektor Dunga v izbrano vrsto vpoklical kot zamenjavo za na svetovnem prvenstvu neprepričljivega Freda, je svoj prvi zadetek za izbrano vrsto dosegel z volejem znotraj kazenskega prostora. Pablo Zabaleta in Federico Fernandez sta slabše posredovala ob Oscarjevem predložku, to pa je član Atletica Mineira znal izkoristiti. Sledila je še priložnost Neymarja, a se je v situaciji ena na ena izkazal vratar Sergio Romero. Messi je imel kasneje iz bele točke izjemno priložnost za izenačenje, a jo je zapravil, Marcos Rojo pa odbite žoge prav tako ni uspel poslati za hrbet Jeffersona.

Tardelli pa je v 64. minuti z glavo iz bližine še enkrat zatresel argentinsko mrežo in tako napovedal prvi poraz Gerarda Martina na klopi gavčev. Ti so tekmo sicer bolje začeli, a so bili Angel di Maria, Erik Lamela in Sergio Agüero premalo natančni v prvem polčasu, kljub rahli premoči pa niso uspeli zadeti tudi v drugih 45 minutah.

Tardellija je na tekmi zamenjal sicer Kaka, ki je v brazilski reprezentnci zaigral prvič po marcu 2013, priložnost za igranje v izbrani vrsti pa je po dolgem času dobil tudi Robinho.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.