Brečko zadel glavo Novakovića

Foto: Reuters Novaković je našel nekaj strelske forme pri Kölnu. (Foto: Reuters)

Your browser doesn’t support HTML5 video

Nogometaši Kölna so se brez večjih težav uvrstili v drugo kolo nemškega DFB Pokala. Slovenska kombinacija Mišo Brečko-Milivoje Novaković je tik pred koncem polčasa poskrbela za končnih 2:0.
Oglej si celoten članek

1. FC Köln si je zagotovil mesto v drugem kolu Pokala DFB z zmago pri petoligašu ZFC Meuselwitzu v Turingiji na vzhodu Nemčije. Taner Yalcin je hitro pomiril živce navijačev kozličkov za golom domačih, saj je že v šesti minuti optimistično streljal z roba kazenskega prostora, vratar Oliver Dix pa je žogo izpustil iz rok v gol. Milivoje Novaković je po lepi podaji kolega iz reprezentance Miša Brečka z glavo zabil za 2:0, kar je bil na koncu tudi rezultat tekme, čeprav je moral goste kar nekajkrat reševati vratar Faryd Mondragon.

Petoligaš z osem tisoč gledalci!
V komentarjih ste omenili, da je bilo na tekmi s Kölnom več gledalcev, kot v slovenski ligi. Prav imate – na Bluechip-Areni si je tekmo petoligaša ogledalo kar osem tisoč gledalcev! Kdaj so bile slovenske tribune nazadnje tako polne? Obakrat v Ljudskem vrtu – ko je Maribor proti Celju osvojil naslov prvaka za sezono 2008/09 je bilo na tribunah 9.000 ljudi, na otvoritvi prenovljenega LV pa proti Nafti polna kapaciteta 12.435.

Mnogo slabše se je godilo Zlatku Dediću. Slednji je skupaj z alžirskim soigralcem iz napada Antarjem Yahio ostal v Bochumu, medtem ko se je njegov klub mudil pri Kickers Offenbach. Tretjeligaš je bil zanesljivo boljši s 3:0 in organiziral novo sramoto za Dedićev klub.

DFB Pokal, rezultati:

ZFC Meuselwitz : 1. FC Köln 0:2
Yalcin (6), Novaković (45)
Novaković in Brečko (oba Köln) sta odigrala celo tekmo.

Kickers Offenbach : Bochum 3:0 (2:0)
Feldhahn (34), Haas (45), Berger (83)
Dedića (Bochum) ni bilo v ekipi.

Torgelower SV Greif : Hamburger SV 1:5 (1:1)
Pankau (43); Van Nistelrooy (34, 65, 67), Guerrero (54), Jarolim (81)

Koblenz : Fortuna Dusseldorf 1:0
SW Essen : Alemannia Aachen 1:2
TuS Heeslingen : Energie Cottbus 1:2
Victoria Hamburg : Oberhausen 1:0
Berlin Ankaraspor : Mainz 1:2
Eintracht Trier : Nurnberg 0:2
Hallescher FC : Union Berlin 1:0
Preussen Munster : Wolfsburg 1:2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.