Šport > Nogomet
16 ogledov

Brečko zadel glavo Novakovića

Novaković je našel nekaj strelske forme pri Kölnu. (Foto: Reuters)
1/2
Reuters
Nogometaši Kölna so se brez večjih težav uvrstili v drugo kolo nemškega DFB Pokala. Slovenska kombinacija Mišo Brečko-Milivoje Novaković je tik pred koncem polčasa poskrbela za končnih 2:0.

1. FC Köln si je zagotovil mesto v drugem kolu Pokala DFB z zmago pri petoligašu ZFC Meuselwitzu v Turingiji na vzhodu Nemčije. Taner Yalcin je hitro pomiril živce navijačev kozličkov za golom domačih, saj je že v šesti minuti optimistično streljal z roba kazenskega prostora, vratar Oliver Dix pa je žogo izpustil iz rok v gol. Milivoje Novaković je po lepi podaji kolega iz reprezentance Miša Brečka z glavo zabil za 2:0, kar je bil na koncu tudi rezultat tekme, čeprav je moral goste kar nekajkrat reševati vratar Faryd Mondragon.

Petoligaš z osem tisoč gledalci!
V komentarjih ste omenili, da je bilo na tekmi s Kölnom več gledalcev, kot v slovenski ligi. Prav imate – na Bluechip-Areni si je tekmo petoligaša ogledalo kar osem tisoč gledalcev! Kdaj so bile slovenske tribune nazadnje tako polne? Obakrat v Ljudskem vrtu – ko je Maribor proti Celju osvojil naslov prvaka za sezono 2008/09 je bilo na tribunah 9.000 ljudi, na otvoritvi prenovljenega LV pa proti Nafti polna kapaciteta 12.435.

Mnogo slabše se je godilo Zlatku Dediću. Slednji je skupaj z alžirskim soigralcem iz napada Antarjem Yahio ostal v Bochumu, medtem ko se je njegov klub mudil pri Kickers Offenbach. Tretjeligaš je bil zanesljivo boljši s 3:0 in organiziral novo sramoto za Dedićev klub.

DFB Pokal, rezultati:

ZFC Meuselwitz : 1. FC Köln 0:2
Yalcin (6), Novaković (45)
Novaković in Brečko (oba Köln) sta odigrala celo tekmo.

Kickers Offenbach : Bochum 3:0 (2:0)
Feldhahn (34), Haas (45), Berger (83)
Dedića (Bochum) ni bilo v ekipi.

Torgelower SV Greif : Hamburger SV 1:5 (1:1)
Pankau (43); Van Nistelrooy (34, 65, 67), Guerrero (54), Jarolim (81)

Koblenz : Fortuna Dusseldorf 1:0
SW Essen : Alemannia Aachen 1:2
TuS Heeslingen : Energie Cottbus 1:2
Victoria Hamburg : Oberhausen 1:0
Berlin Ankaraspor : Mainz 1:2
Eintracht Trier : Nurnberg 0:2
Hallescher FC : Union Berlin 1:0
Preussen Munster : Wolfsburg 1:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.