Brez milosti za slovensko grešnico

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
Slovenska kolesarka Blaža Klemenčič ostaja v suspenzu.
Oglej si celoten članek

Mednarodna kolesarska zveza (Uci) je sporočila, da je Mednarodno športno arbitražno razsodišče v Lozani (Cas) zavrnilo pritožbo slovenske gorske kolesarke Blaže Klemenčič na dveletno prepoved tekmovanj zaradi kršenja protidopinških pravil.

Cas je tako potrdil dvoletno kazen Klemenčičevi. Uci je septembra predlani objavil prepoved nastopanja za Klemenčičevo, od takrat pa dobitnica srebra in brona na evropskem prvenstvu 2014 in 2015 ni smela tekmovati.

V njenem vzorcu, odvzeli so ga izven tekmovanja 27. marca 2012, so s pomočjo najnovejših analitičnih metod odkrili sledi eritropoetina. Kolesarka in njen trener in življenjski partner Robert Pintarič sta trdila, da je nedolžna, s tem pa se sodišče ni strinjalo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.