Brez minute molka za Istanbul!

Foto: EPA
Foto: EPA
Uefa je sporočila, da na prvi četrtfinalni tekmi evropskega prvenstva ne bo minute molka za žrtve terorističnega napada v največjem turškem mestu.
Oglej si celoten članek

Mnogi so pričakovali, da bo pred tekmo med Poljsko in Portugalsko na stadionu v Marseillu minuta molka za žrtve terorističnega napada na carigrajskem letališču, ki je v torek terjal 42 življenj, več kot 200 ljudi pa je bilo poškodovanih. A krovna evropska zveza se je odločila drugače.

Uefa je odločitev obrazložila s tem, da organizira minuto molka le takrat, ko se zgodijo tradegije, "ki so neposredno povezane z nogometom, eno od ekip na tekmi ali državo gostiteljico."

Odločitev je mnoge šokirala, ostre odzive pa razumljivo doživela na turških tleh. Naj spomnimo, da so se po terorističnih napadih v Parizu in Bruslju po vsej nogometni Evropi poklonili žrtvam, a to so bile kvalifikacijske oziroma prijateljske tekme, katerih organizatorji so domače nogometne zveze.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.