Šport
41 ogledov

Brez minute molka za Istanbul!

Stade Velodrome Marseille Francija Albanija EPA
Uefa je sporočila, da na prvi četrtfinalni tekmi evropskega prvenstva ne bo minute molka za žrtve terorističnega napada v največjem turškem mestu.

Mnogi so pričakovali, da bo pred tekmo med Poljsko in Portugalsko na stadionu v Marseillu minuta molka za žrtve terorističnega napada na carigrajskem letališču, ki je v torek terjal 42 življenj, več kot 200 ljudi pa je bilo poškodovanih. A krovna evropska zveza se je odločila drugače.

Uefa je odločitev obrazložila s tem, da organizira minuto molka le takrat, ko se zgodijo tradegije, "ki so neposredno povezane z nogometom, eno od ekip na tekmi ali državo gostiteljico."

Odločitev je mnoge šokirala, ostre odzive pa razumljivo doživela na turških tleh. Naj spomnimo, da so se po terorističnih napadih v Parizu in Bruslju po vsej nogometni Evropi poklonili žrtvam, a to so bile kvalifikacijske oziroma prijateljske tekme, katerih organizatorji so domače nogometne zveze.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.