Šport
14 ogledov

Kdo bo prvi polfinalist?

Cristiano Ronaldo Portugalska Islandija Euro 2016 EPA
Z današnjo tekmo med Poljsko in Portugalsko v Marseillu se bodo na evropskem prvenstvu v Franciji začeli četrtfinali boji.

Prvi četrtfinalni dvoboj med Poljsko in Portugalsko bo tudi obračun dveh odličnih strelcev, ki pa na zboru najboljših reprezentanc Stare celine še nista zablestela. Gre seveda za Roberta Lewandowskega na eni in Cristiana Ronalda na drugi strani.

Lewandowski na Euru še ni zabil gola iz igre, v osmini finala je bil natančen pri izvajanju enajstmetrovk, ko je Poljska izločila Švico. CR je že imel eno dobro tekmo, ob remiju proti Madžarski v skupinskem delu je zabil dva zadetka. A navijači Portugalske kakšen gol pričakujejo tudi v izločilnih bojih.

Med osmerico so poleg Poljske in Portugalske še Wales, Belgija, Nemčija, Italija, Francija in Islandija.

Slovenci spet v Lillu

V petek bo v Lillu dvoboj za polfinale med Walesom in Belgijo, v soboto bo v Bordeauxu tekma med svetovno prvakinjo Nemčijo in Italijo, ki je v osmini finala izločila branilko evropskega naslova Španijo, v nedeljo pa še obračun v Saint-Denisu med Francijo in Islandijo. Vse tekme bodo ob 21. uri.

Tekmo v Lillu med Walesom in Belgijo bo sodila slovenska sodniška zasedba na čelu z glavnim delivcem pravice Damirjem Skomino.

Zmagovalca tekme Poljska - Portugalska in Wales - Belgija bosta nato tvorila prvi polfinalni par, drugega pa boljši ekipi iz obračuna Nemčija - Italija in Francija - Islandija.

Euro 2016, četrtfinale:

Četrtek:
Poljska - Portugalska

Petek:
Wales - Belgija

Sobota:
Nemčija - Italija

Nedelja:
Francija - Islandija

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.