Svet
16 ogledov

"Bil sem iz oči v oči s teroristom"

Napad na letališče v Carigradu EPA
Očividci, ki so bili v trenutku terorističnega napada v Istanbulu na tamkajšnjem letališču, pripovedujejo srhljive zgodbe.

12-letna Hevin Zini, ki je s staršema v Istanbul priletela iz Düsseldorfa, je agenciji Associated Press povedala: "Kri je bila povsod. Vse je bilo razbito."

Južnoafričanka Judy Flavish, ki je v Istanbul službeno priletela pred dvema dnevoma iz Dublina, bi se morala vrniti v domovino, ko je v svoji bližini zaslišala streljanje in močno eksplozijo. "Skrila sem se pod pult prijavnega okenca." Nadaljuje, da je opazila, kako je del ljudi pobegnil v restavracijo v kleti, kjer so prebili kako uro, preden so jim dovolili oditi.



Številni potniki so se - popolnoma v šoku - ko so zapustili letališče, zbirali na bližnjem travniku in opazovali, kaj se dogaja. Med njimi sta bila tudi Paul in Susie Roos iz južnoafriškega Cape Towna, ki bi v času napada morala leteti domov. "S tekočimi stopnicami sva se povzpela do terminala za odhode, ko sva zaslišala streljanje. Videla sva moškega, ki je hodil po avli, bil je ves v črnem, nosil je pištolo," je agenciji AP opisal Paul. "Streljal je na vsakogar, ki je bil pred njim. Bil sem kakih 50 metrov stran od njega," je povedal 77-letni Južnoafričan.

PREBERITE TUDI:

Novinar Steven Nabil, iraško-ameriški novinar je dogajanje opisoval na svojem Twitter profilu. "Zapustili smo letališče. Moja soproga je ranjena. Zrli smo si iz oči v oči z napadalcem medtem ko je streljal. Žena je sedela v lokalu, jaz pa sem odšel v tretje nadstropje, da bi nama kupil hrano. Slišal sem streljanje in takoj stekel nazaj do nje. Ko sem prišel do spodnjih nadstropij, sem videl, da je bilo vse prazno, da terorist strelja v naši smeri. Našel sem ženo, ujel sem jo za roko in jo potegnil za seboj. Vlomil sem v frizerski salon, ki je bil zaprt. Tam sva se skrila v omaro. V strahu sva skrita čakala in gledala terorista, kako strelja. Minilo je 45 minut, spraševala sva se, ali naju bo kdo našel," opisuje novinar, ki je z bil z ženo v Turčiji na poročnem potovanju. Vračala sta se v New York, kjer živita.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.