Brez mladinskega svetovnega prvaka

Foto: Žurnal24 Boštjan Kline ne bo sodeloval na članskem SP. (Foto: EPA)
Znana so imena, ki bodo Slovenijo od 7. do 20. februarja zastopala na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Garmisch-Partenkirchnu. Med njimi ni mladinskega svetovnega prvaka v smuku in superG-ju.
Oglej si celoten članek

Tina Maze in Maruša Ferk ter Andrej Jerman, Andrej Šporn, Andrej Križaj, Gašper Markič, Rok Perko, Matic Skube, Aleš Gorza in Mitja Valenčič bodo nastopili na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v nemškem Garmisch-Partenkirchnu (od 7. do 20. februarja), ne bo pa tekmoval svetovni mladinski prvak v smuku in superveleslalomu Boštjan Kline. Reprezentanco je na dopisni seji potrdil izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije (SZS) na predlog odbora za alpsko smučanje.

Strokovno vodstvo slovenske reprezentance v moških hitrih disciplinah se je po temeljitem razmisleku, skupaj z dvakratnim mladinskim svetovnim prvakom Klinetom, odločilo, da ga kljub izjemnemu uspehu ne uvrsti v ekipo za nastop na svetovnem prvenstvu.

Za nastop v Garmisch-Partenkirchnu je strokovni svet predlagal tudi Ano Kobal, ki pa jo izvršilni odbor ni vključil v reprezentanco. Normo za uvrstitev v ekipo lahko doseže še Ana Drev, če se bo na nedeljski tekmi svetovnega pokala v veleslalomu uvrstila med najboljših 25., so sporočili iz SZS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.