Šport
20 ogledov

Brez mladinskega svetovnega prvaka

Boštjan Kline ne bo sodeloval na članskem SP. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Znana so imena, ki bodo Slovenijo od 7. do 20. februarja zastopala na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Garmisch-Partenkirchnu. Med njimi ni mladinskega svetovnega prvaka v smuku in superG-ju.

Tina Maze in Maruša Ferk ter Andrej Jerman, Andrej Šporn, Andrej Križaj, Gašper Markič, Rok Perko, Matic Skube, Aleš Gorza in Mitja Valenčič bodo nastopili na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v nemškem Garmisch-Partenkirchnu (od 7. do 20. februarja), ne bo pa tekmoval svetovni mladinski prvak v smuku in superveleslalomu Boštjan Kline. Reprezentanco je na dopisni seji potrdil izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije (SZS) na predlog odbora za alpsko smučanje.

Strokovno vodstvo slovenske reprezentance v moških hitrih disciplinah se je po temeljitem razmisleku, skupaj z dvakratnim mladinskim svetovnim prvakom Klinetom, odločilo, da ga kljub izjemnemu uspehu ne uvrsti v ekipo za nastop na svetovnem prvenstvu.

Za nastop v Garmisch-Partenkirchnu je strokovni svet predlagal tudi Ano Kobal, ki pa jo izvršilni odbor ni vključil v reprezentanco. Normo za uvrstitev v ekipo lahko doseže še Ana Drev, če se bo na nedeljski tekmi svetovnega pokala v veleslalomu uvrstila med najboljših 25., so sporočili iz SZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.