Brez sramu! Nezaslišana poteza ene največjih igralk na svetu

Foto: Print Screen
Foto: Print Screen
Nekdanja prva igralka sveta si je nakopala veliko sramoto.
Oglej si celoten članek

Nekdanja številka ena svetovnega tenisa Viktorija Azarenka je na prestižnem turnirju v Miamiju poskrbela za škandal, kakršnega v profesionalnem športu redko vidimo.

Belorusinja, 12. nosilka na Floridi, ki je v karieri osvojila tudi dva turnirja za grand slam, v tretjem krogu ni imela prav nobenih možnosti proti 16-letni Čehinji Lindi Fruhvirtovi, proti kateri je zaostajala z 2:6, 0:3. Po tretji igri drugega niza se je Azarenka nenadoma in brez pojasnila odločila, da dvoboja ne bo dokončala.

Glavna sodnica je nemudoma reagirala s pozivom dežurnemu fizioterapevtu, Belorusinja pa ji je navkljub protestom segla v roko in začela korakati z igrišča. "Vika, počakati moramo," jo je opozorila delivka pravice, vendar se Azarenka ni pustila motiti.

Foto: Print Screen

"To je popolnoma nespoštljivo. Grozno obnašanje s strani tako izkušene igralke. Razumemo, da ni zadovoljna s svojo predstavo, toda ...," je incident pospremila komentatorka prenosa.

Zelo kritična je bila tudi nekdanja peta igralka sveta Daniela Hantuchova. "Najbolj nespoštljivo je to, da je zapustila igrišča, ne da bi navedla razlog za predajo. Verjamem, da bo WTA zadevi prišla do dna. To je bilo naravnost bizarno in nespoštljivo do občinstva, sodnice in še zlasti Linde," je dejala. Kritike na račun beloruske teniške zvezdnice so preplavile tudi družbena omrežja.

Njena komaj 16-letna nasprotnica je v tem nenavadnem incidentu ohranila visoko mero dostojanstva. "Ne vem, kaj se je zgodilo. Imela je težave s poškodbami. V čast mi je bilo, da sem si delila igrišče z njo," je dejala mladenka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:57 28. Marec 2022.

    Prepoved dozivljensko

  • 14:45 28. Marec 2022.

    Zakaj pa športnicene bi smele biti dive? Kar naše kapriciozne Tine Maze se spolnite.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.