Šport
53204 ogledov

Brez sramu! Nezaslišana poteza ene največjih igralk na svetu

Print Screen
Nekdanja prva igralka sveta si je nakopala veliko sramoto.

Nekdanja številka ena svetovnega tenisa Viktorija Azarenka je na prestižnem turnirju v Miamiju poskrbela za škandal, kakršnega v profesionalnem športu redko vidimo.

Belorusinja, 12. nosilka na Floridi, ki je v karieri osvojila tudi dva turnirja za grand slam, v tretjem krogu ni imela prav nobenih možnosti proti 16-letni Čehinji Lindi Fruhvirtovi, proti kateri je zaostajala z 2:6, 0:3. Po tretji igri drugega niza se je Azarenka nenadoma in brez pojasnila odločila, da dvoboja ne bo dokončala.

Glavna sodnica je nemudoma reagirala s pozivom dežurnemu fizioterapevtu, Belorusinja pa ji je navkljub protestom segla v roko in začela korakati z igrišča. "Vika, počakati moramo," jo je opozorila delivka pravice, vendar se Azarenka ni pustila motiti.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"To je popolnoma nespoštljivo. Grozno obnašanje s strani tako izkušene igralke. Razumemo, da ni zadovoljna s svojo predstavo, toda ...," je incident pospremila komentatorka prenosa.

Zelo kritična je bila tudi nekdanja peta igralka sveta Daniela Hantuchova. "Najbolj nespoštljivo je to, da je zapustila igrišča, ne da bi navedla razlog za predajo. Verjamem, da bo WTA zadevi prišla do dna. To je bilo naravnost bizarno in nespoštljivo do občinstva, sodnice in še zlasti Linde," je dejala. Kritike na račun beloruske teniške zvezdnice so preplavile tudi družbena omrežja.

Njena komaj 16-letna nasprotnica je v tem nenavadnem incidentu ohranila visoko mero dostojanstva. "Ne vem, kaj se je zgodilo. Imela je težave s poškodbami. V čast mi je bilo, da sem si delila igrišče z njo," je dejala mladenka.

 
Komentarjev 2
  • tomaz696 21:57 28.marec 2022.

    Prepoved dozivljensko

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 14:45 28.marec 2022.

    Zakaj pa športnicene bi smele biti dive? Kar naše kapriciozne Tine Maze se spolnite.