Šport
13460 ogledov

Đoković zašel v nove težave zaradi cepilnega statusa

Novak Đoković Epa
Prvi igralec sveta je moral s pritožbo izpodbijati sankcije Združenja teniških profesionalcev (ATP).

Srbski teniški as Novak Đoković, ki se je po hitrem izpadu Rusa Danila Medvedjeva na turnirju v kalifornijskem Indian Wellsu vrnil na prvo mesto teniške lestvice, je s pritožbo uspel razveljaviti najnovejše sankcije s strani krovnega teniškega združenja ATP.

To je Đokovića sankcioniralo, ker ni pravočasno odpovedal svoje udeležbe na nedavno končanem mastersu na zahodni obali ZDA. Srb je namreč do zadnjega upal, da bo kljub statusu necepljenega igralca lahko poletel onkraj luže, vendar se to ni zgodilo.

Ker je Đoković odlašal z odpovedjo, se je njegovo ime znašlo v žrebu, s kasnejšim umikom pa je povzročil - bodisi namerno bodisi nenamerno - neravnovesje med razporeditvijo nosilcev.

Novak Đoković | Avtor: Epa Epa

Po pravilih ATP-ja se tenisača v takšnih okoliščinah kaznuje s prepovedjo nastopa na turnirju serije masters, na katerem je v zadnjem letu dosegel najboljši rezultat. V Đokovićem primeru bi bil to masters v pariškem Bercyju, kjer je lani osvojil rekordno 37. lovoriko serije 1000 (37-17).

"Vsak igralec, ki bo izstopil iz glavnega žreba turnirja serije masters, bo kaznovan s prepovedjo nastopa na turnirju istega ranga, na katerem je v zadnjih 12 mesecih osvojil največ točk," piše v pravilniku ATP-ja.

Đoković, ki bi s prepovedjo nastopa v Parizu izgubil 1000 točk za lestvico ATP, se je na odločitev pritožil in uspel.

Pri ATP-ju so sankcije preklicali, zanimivo pa je, da za odločitev niso podali nobene utemeljitve.

Komentarjev 3
  • Dragonja 21:06 27.marec 2022.

    Neumnež,bil sem veliki njegov fan,sedaj se pa ukvarja s samimi neumnostmi.

  • villa 15:12 27.marec 2022.

    NOLE, SAMPION, ki NI in NE BO NIKOLI podlegel svetovnim globalistom in satanistom. Vedno vrc nas je takih kot Nole ki se nismo uklonili tej bandi.

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 08:37 27.marec 2022.

    Đoko kmalu ne bo imel s kom igrat,kup igralcev že ima resne probleme z zdravjem po cepljenju ,spremljajte pa se prepričajte .Kaj če ti titula če se moreš cepit in rizkirat življenje.

Sorodne novice