Šport
275 ogledov

Najboljša prijateljica naše igralke postala nova številka ena svetovnega tenisa

Iga Swiatek Kaja Juvan Profimedia
Swiatkova nova številka 1.

Poljska teniška igralka Iga Swiatek bo na novi svetovni lestvici WTA 4. aprila nova številka 1 ženskega tenisa.

Nekdanja zmagovalka odprtega prvenstva Francije (2020) se je na prvo mesto povzpela zahvaljujoč slovesu dosedanje prve igralke, Avstralke Ashleigh Barty, z zmago v drugem krogu Miamija pa je 20-letnica zapečatila novi položaj.

Swiatkova, ki je letos zmagala v Indian Wellsu in Dohi, je v drugem krogu Miamija s 6:2 in 6:0 premagala Švicarko Viktorijo Golubić, kar je pomenilo, da bo postala prva igralka sveta.

Iga Swiatek | Avtor: Profimedia Profimedia

Združenje WTA bo namreč z lestvice umaknilo ime Bartyjeve, zmagovalke OP Avstralije, ki je pred dnevi šokirala svetovno javnost in pri 25 letih končala teniško kariero.

Swiatkova bo postala 28. igralka na vrhu lestvice WTA v zgodovini točkovanja in obenem najmlajša na vrhu po Danki Caroline Wozniacki leta 2010. Obenem bo tudi prva poljska številka 1 v zgodovini.

Nad uspehom mlade Poljakinje pa bodo zagotovo navdušeni tudi slovenski ljubitelji tenisa, saj nam je Swiatkova ostala v lepem spominu po enem največjih slovenskih teniških uspehov.

V navezi s Kajo Juvan, ki velja za Poljankinjino najboljšo prijateljico, je namreč leta 2018 v Buenos Airesu osvojila zlato medaljo v tekmovanju ženskih dvojic na Mladinskih olimpijskih igrah.

Iga Swiatek Kaja Juvan | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice