Šport
3668 ogledov

Kolegi v bran Đokoviću, Avstralci deportirali Čehinjo

Melbourne letališče Profimedia
Zjutraj je avstralska vlada napovedala preverjanje zdravstvenih izjem teniških igralcev za vstop v državo.

Združenje teniških igralcev PTPA je danes izrazilo podporo Srbu Novaku Đokoviću, ki je v sporu z avstralskimi oblastmi glede zdravstvene izjeme za cepljenje proti covidu-19, potrebne za vstop v državo. Združenje je pozvalo k omogočanju igranja vsem igralcem. Medtem naj bi Avstralija začela še s postopkom izgona češke igralke Renate Voráčove.

PTPA je v izjavi, objavljeni danes na družbenih omrežjih, izrazilo podporo omogočanju tekmovanja vsem teniškim igralcem, tako cepljenim kot necepljenim z ustreznimi zdravniškimi potrdili. Ob tem je potrdilo, da je v stiku z Đokovićem, sicer enim od ustanoviteljev združenja. Ta je združenju potrdil, da se počuti dobro.

O vprašanjih glede njegovega pridržanja v centru za tujce bo Đoković ob svojem času sam podal izjavo, je zapisalo združenje, ki je še navedlo, da je v stikih še z njegovo družino in odvetnikom ter z avstralsko teniško zvezo in oblastmi.

Novak Đoković Melbourne Saga se nadaljuje Šport "Đoković lahko odj**e!" Odgovor: "On je talec komunistov!"

Medtem naj bi avstralska mejna policija začela še postopek za izgon češke teniške igralke Renate Voráčove (na spodnji fotografiji), poroča melbournski časnik The Age. Vorančova naj bi vstopila v državo z enako zdravstveno izjemo kot Đoković, torej s potrdilom o prebolelosti covida-19 v zadnjih šestih mesecih, ki pa po zveznih pravilih ni sprejemljiva za vstop v državo.

Renata Voráčová | Avtor: Profimedia Profimedia

Kot poroča The Age, je za razliko od Đokovića 38-letni Čehinji kljub temu uspelo priti v državo in celo sodelovati na pripravljalnem turnirju v Melbournu. Zdaj jo je policija pridržala in odpeljala v isti hotel za tujce, v katerem je nastanjen Đoković. Ni jasno, ali bo tudi ona izpodbijala odločitev avstralskih mejnih oblasti na sodišču.

Že zjutraj je avstralska vlada napovedala preverjanje zdravstvenih izjem teniških igralcev za vstop v državo, pri tem pa izpostavila, da izjeme v veljavi za igranje na turnirjih v zvezni državi Viktorija ne veljajo tudi za vstop v državo.

Kaja Juvan WTA Šport Kaja Juvan po pravem trilerju brez polfinala

V zvezi z dogajanjem okoli Đokovića pa se je oglasil tudi zloglasni avstralski teniški igralec Nick Kyrgios, ki se je v preteklosti večkrat besedno sporekel s Srbom. Tokrat se je postavil na stran Srba vsaj v smislu obravnave, ki jo je prejel od avstralskih oblasti.

"Sam verjamem v ukrepe, cepil sem se zaradi drugih in zaradi zdravja moje mame ... A kakor zdaj obravnavamo Novaka, je res slabo," je na družbenih omrežjih zapisal Kyrgios. "Na koncu gre za enega naših velikih šampionov, ki je tudi človek. Moramo biti boljši," je namenil puščico oblastem svoje države.

Kyrgios je v preteklosti kritiziral Đokovića zaradi organizacije jadranske teniške turneje, ki je bila v času prvega vala pandemije leta 2020 predčasno odpovedana zaradi nespoštovanja zdravstvenih ukrepov, ki je privedlo do več okužb med igralci in podpornim osebjem.

 
Komentarjev 2
  • dd321292f8958c9735be3848d86d1e9b1dc388fe 15:41 07.januar 2022.

    pravila so jasna! kdor nima potrebnih dokazil, mora domov. Pika.

  • PasjaProcesija 15:24 07.januar 2022.

    Zanimivo kako se komentatorji pri sosednjem članku že 4 ure pridušajo kakšen mučenik je Đoković. O neznani Čehinji niti enega komentarja, k vragu z njo. Punca si mora omisliti twitter in imeti čudaške izpade, potem jo bodo vzeli za svojo. ...prikaži več Ali pa vsaj ne sme tako pokončno prenašati zavrnitev.