Šport
12036 ogledov

"Đoković lahko odj**e!" Odgovor: "On je talec komunistov!"

Novak Đoković Melbourne Twitter
Najboljši teniški igralec sveta je še vedno v primežu avstralskih oblasti. Iz celega sveta prihajajo kritike, pa tudi podpora Srbu.

Novak Đoković preživlja tretji dan svoje potovalne sage. Srb, ki pri vstopu v Avstralijo ni imel zadostnih dokazov za potrditev statusa medicinske izjeme glede cepljenja proti covidu-19, je zaprt v melbournskem hotelu, kjer bivajo še druge osebe z neustreznimi dokumenti za prehod meje.

V četrtek so se pojavile prve fotografije Đokovića na hotelskem oknu, njegov brat in oče pa sta s pozivi k protestom in opisom Novakovih muk razburkala čustva navijačev, predvsem v Srbiji.

Avstralsko veleposlaništvo v Beogradu so obmetavali s teniškimi žogicami, v znak podpore prvemu igralcu sveta se je nekaj sto ljudi zbralo pred tamkajšnjo Skupščino. Toda vse to je bilo zaman.

Srđan Đoković Napovedal boj Šport Srbija na nogah, Đokovićev oče na nož: "Sram naj vas bo! Novak, zdrži!"

Đoković tako še vedno čaka na razplet pritožbe, ki so jo na odločbo o deportaciji vložili njegovi odvetniki. Razsodba naj bi bila znana danes ali jutri. Medtem pa se pred omenjenim hotelom zbirajo njegovi navijači in tudi drugi aktivisti.

V Avstraliji se soočajo z velikim porastom okuženih s covidom-19. V četrtek, 6. januarja so odkrili več kot 72.000 novih primerov.

Đokovićevo odmevno pridržanje so za odmeven protest izkoristili nasprotniki avstralske emigracijske politike. Slednji so ob tej priložnosti opozorili, da Srb ni edina žrtev.

""Đoković lahko odj**e! Osvobodite begunce!" je bil eden od zapisov v množici. "Se boste spomnili na naše prijatelje, ko bo Đoković odšel s svojim zasebnim letalom?" se je glasil drugi transparent.

Novak Đoković navijači Melbourne | Avtor: Profimedia Profimedia

Novak Đoković navijači Melbourne | Avtor: Profimedia Profimedia

Prvi grand slam sezone se bo letos začel 17. januarja, končal pa v nedeljo, 30. januarja.

Rafael Nadal Besni odzivi Šport Nadal se je zameril Srbom: "Tega ne bomo pozabili"

Devetkratni zmagovalec Australian Opna je v teh dneh prejel ogromno podpore s strani teniških kolegov in tudi ostalih, ki nasprotujejo ostrim ukrepom proti pandemiji. Tako je bilo moč prebrati številne kritike na račun oblasti.

"Novak Đoković je talec komunistične države Dana Andrewsa! Ali smo v pandemiji zdravja? Đoković meni zgleda zdrav," je zapisal eden od udeležencev protesta.

Novak Đoković navijači Melbourne | Avtor: Profimedia Profimedia

Avstralske oblasti so sporočile, da preverjajo vize ostalih teniških igralcev v državi z zdravstvenimi izjemami za cepljenje ob začetku teniške sezone. Zanikale so tudi, da je prvi lopar sveta Novak Đoković njihov ujetnik. "Prosto lahko zapusti državo, kadar koli želi," je dejala notranja ministrica Karen Andrews po poročanju nemške dpa.

Novak Đoković je v času pandemije covida-19 večkrat javno podprl proticepilska stališča, tik pred odhodom v "deželo tam spodaj" pa je na družbenih omrežjih objavil, da bo zaradi medicinske izjeme v državo vstopil necepljen.

 
Komentarjev 48
 • e5fbb28b9aa8ac71c1f840a040d6c79ce9ca4058 16:13 07.januar 2022.

  Koga boli kita za tega dripca, kaj sploh poročate o njem.

 • Avatar Antikrist
  Antikrist 15:44 07.januar 2022.

  Avstralci so potmoci najbolj zloglasnih angleških zločincev. Ne gre pozabiti, da so Aborigine zasužnjili in jih skoraj iztrebili. Golazen od naroda!

 • Avatar MS
  MS 15:26 07.januar 2022.

  Vsa teniška elita ki bo tekmovala v Avstraliji je cepljena in spoštuje zakone in predpise gostitelja! Le naduti Đokovič bi rad izsilil svoj nastop mimo vseh zakonov in predpisov in uveljavil svoje antivaksersko stališče! Non passaran!