Magazin > VIP
8447 ogledov

Največji škandali Novaka Đokovića: Zadetki sodnic, vpitje in grožnje navijačem

novak đoković Epa
Novaku Đokoviću sicer nihče ne oporeka, da je prvi teniški lopar sveta, a si je zaradi trenutnega škandala z avstralsko vizo in številnih neprimernih odzivov tekom let, prislužil tudi naziv enega najbolj problematičnih športnikov.

April 2015

Pred šestimi leti je Novak Đoković na Miami Openu, po tem, ko je izgubil set proti Murrayju, grdo zavpil na mladega podajalca žogic in ga močno prestrašil. Sodnik ga je takrat tudi opozoril, Novak pa je je kasneje opravičil z videom, v katerem je povedal, da si je ogledal posnetek in se strinjal, da način, na katerega je sprostil svoje frustracije, ni bil pravilen. 

September 2019

Novak Đoković se je takrat tekom dvoboja z Denisom Kudlo (US Open) močno sporekel z enim izmed navijačev, ki je Đokovića močno vrgel iz ritma. Ni znano, kaj točno je gledalec rekel Đokoviću, toda očitno je bilo, da Srbu ni bilo vseeno, tako da je besen krenil proti navijaču, njegove besede pa so bile ujete tudi na tv kameri. "Našel te bom po dvoboju, verjemi mi!" je Đoković zabrusil neznani osebi, proti kateri je tudi preteče gestikuliral s prstom.

September 2020

Novaka Đokovića so na odprtem prvenstvu ZDA sodniki diskvalificirali, potem ko je proti koncu prvega niza z žogico nehote zadel linijsko sodnico. V četrtfinale drugega grand slama sezone je tako po izidu 6:5 v prvem nizu napredoval Španec Pablo Carreno Busta. Slednji se je v prvem nizu dobro upiral prvemu igralcu sveta in letos še neporaženemu srbskemu zvezdniku, v 11. igri pa mu je celo vzel servis. Đokovića je to tako ujezilo, da je žogico z loparjem jezno udaril nazaj proti osnovni črti in pri tem nehote zadel linijsko sodnico.

Novak Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia

Sodnico zadel tudi v Parizu

V Parizu je bilo vse skupaj precej bolj nedolžno, saj je linijsko sodnico zadel ob poskusu branjenja servisa. Takoj je pristopil k njej in se ji opravičil, po dvoboju pa je izrazil mnenje, da bo linijskim sodnikom slej ko prej odklenkalo. "Z vsem spoštovanjem do tradicije in teniške kulture, vendar ne vidim razloga, zakaj imam v tehnološko napredni dobi še vedno linijske sodnike. Tehnologija je tako napredovala, da je to povsem brez potrebe. Razumem, da je tehnologija draga, vendar menim, da se stvari premikajo v to smer. Kmalu ne bomo več imeli razloga za njihovo prisotnost na igrišču," je povedal 33-letnik.

Junij 2021

Novak Đoković je v četrtfinalu OP Francije po hudem boju na osrednjem stadionu Philippe Chatrier premagal Italijana Mattea Berretinija s 6:3, 6:2, 6:7 (5) in 7:5 in si priigral svoj 11. polfinale na Roland Garrosu. Zaključek obračuna so zaznamovali čustveni izbruhi prvega igralca sveta, ki se je zaradi svojega početja spet znašel na udaru uporabnikov družbenih omrežij. Potem ko je Berrettini pri zaostanku s *5:6 v četrtem nizu ubranil zaključno žogico, je začel Đoković besno kričati v smeri njegove lože, v kateri sta med drugim sedela njegova žena Jelena in dolgoletni trener Marian Vajda. Srb je nato grozeče zamahnil z loparjem, kot da ga želi vreči naravnost v člane ekipe, in jezno brcnil oglasni pano.

Nekaj trenutkov kasneje je dvoboj dobil, nato pa uprizoril šov, kakršnega redko vidimo tudi po zmagoslavjih na največjih turnirjih. "Idemo bre," je besno kričal na ves glas, s pogledom uperjenim v ekipo. Potem ko sta si z Italijanom segla v roke, je sledila nova doza preklinjanja in nečloveškega vpitja. Nekateri člani ekipe so ga ob tem spodbujali, medtem ko je šlo njegovi soprogi že malo na smeh. Komentatorja na Eurosportu sta se strinjala, da česa takšnega v življenju še nista videla.

Januar 2022

Prvi teniški lopar sveta se je v četrtek pritožil na odločitev avstralskih mejnih organov, da mu prekličejo vizo zaradi neveljavne zdravstvene izjeme za pogoj obveznega cepljenja na novi koronavirus, ki je zahtevan za vstop. Izgon mu je grozil še danes, a bo lahko ostal do zaslišanja na sodišču, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Srbski teniški igralec, ki je v preteklosti javno podvomil o cepljenju, je pred tem osem ur preživel na mednarodnem letališču v Melbournu, kjer ga je sprva zaradi napačno izpolnjenega obrazca za vizo, nato pa zaradi preverjanja utemeljenosti posebne izjeme zadržala avstralska mejna policija. Na koncu postopka so mu zaradi neveljavne izjeme preklicali vizo in mu naročili, da zapusti državo.

 
Komentarjev 4
  • Ender3 17:52 06.januar 2022.

    Ima Đole kakšno primerjavo z JJ. Večina ga kritizira in

  • Andrej Kranjc 13:35 06.januar 2022.

    Kako vas ni sram da objavljate taksne clanke? Raje objavite nekaj podatkov o drzavi zasnovani na genocidu kod je Australija. Opravicujem se krsitev vseh mogocih pravnih norm je uzakonjeno v australiji.

  • d441a3eb6182bdfa832639adb0a11dd39ecfc1e0 12:03 06.januar 2022.

    NOLE je čez noč postal osrednja zvezda Ž24,oziroma slovenskih medijev... .Huj k debeli Dončić.😄

Sorodne novice