Šport
12110 ogledov

"Če bi Nole želel, bi lahko brez težav igral v Avstraliji"

nadal đoković Epa
Veliki rival Novaka Đokovića podal komentar na dogajanje v Avstraliji.

Po večurni drami na letališču v Melbournu so oblasti Novaku Đokoviću prepovedale vstop v državo. Odvetniki prvega igralca sveta so se pritožili, Srb je tako odložil deportacijo.

Celotno neljubo situacijo je že komentiral tudi Đokovićev veliki rival Rafael Nadal: "Ne vem. Seveda to, kar se dogaja, ni dobro. A povsem jasnega odgovora ne morem dati, nimam vpogleda v podrobnosti."

"Vse se odvija na zelo grob način, lakhko rečem le, da se vsi nahajamo v zelo težkem obdobju. Številne družine so trpele v dveh letih epidemije. Povsem normalno je, da so ljudje v Avstraliji jezni, ker so morali skozi težek lockdown. Mnogi se ne morejo vrniti v svoj dom. Edina stvar v katero sem prepričan, je ta, da se moramo cepiti. To je moje razmišljanje. Sam sem se cepil dvakrat. Če to naredijo vsi, ne bi imeli težav z igranjem," je še dodal Španec.

"Jasno je, da se je potrebno cepiti. Če bi želel, bi lahko Novak v Avstraliji igral brez težav. On se je sam tako odločil. Vsakdo lahko svobodno sprejema svoje odločitve, ampak potem za to obstajajo tudi neke posledice, kajne?" je sklenil Nadal.

Nadal je še povedal, da si ne želi tega, kar se dogaja z Đokovićem. "Po svoje se mi kar malo smili. Toda hkrati je treba povedati, da je za pogoje za igranje v Avstraliji vedel več mesecev, odločil pa se je, kot se je," je pogovor o zapletu v Malbournu končal povratnik na teniška igrišča.

Zmagovalec 20 turnirjev za grand slam, ki je bil prejšnji mesec pozitiven na koronavirus, je sicer povedal, da je bil po okužbi zelo utrujen in je imel povišano telesno temperaturo. "Moral sem nekaj dni prebiti v postelji, nisem se mogel premakniti," je dejal Španec, ki se je okužil na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju, in dodal, da se mu zdi, da je dobro okreval.

Komentarjev 36
  • Avatar zoo
    zoo 14:57 06.januar 2022.

    Da ne verjameš, da ste na strani države, katere temelji so zasnovani na kriminalcih in prostitutkah, ki so zasužnjili in skoraj iztrebili avtohtone prebivalce.

  • jakec1575 14:04 06.januar 2022.

    odgovor je sila preprost. jezni avtralci, ki so jih po*ukal z lockdownom in srbski litij.

  • popokatopetl 11:26 06.januar 2022.

    Če se Avstralci tako zelo bojijo "uvoženih okužb", bi bilo za vse skupaj, če bi organizacijo grand slama prepustili komu drugemu. Dejansko je jasno, da nekdo ki je prebolel pred pol leta ni bolj "tvegan" od cepljenega pred pol leta, ...prikaži več na takih dogodkih pa povsod veliko testirajo. Bolnice res mnogo bolj polnijo necepljeni kot cepljeni koronci (razen tam kjer je necepljenih bore malo) ampak tam so v večini upokojenci, mladih športnikov pa bore malo.

Sorodne novice