Šport
6094 ogledov

Đoković na letališču, ne spustijo ga v državo

novak đoković Epa
Novak Đoković ob prihodu v Avstralijo naletel na nove težave

Novinar Stuart Fraser je objavil, da je prvi teniški igralec sveta Novak Đoković že priletel v Avstralijo, a takoj ob prihodu v Melbourne se je njegova drama z igranjem na prvem grand slam turnirju sezone le nadaljevala. Oblast zvezne države Victorie je namreč zavrnila njegovo prošnjo za vizo, Srb pa je tako obtićal na letališču, saj v državo ne more vstopiti.

Da Đokoviću ne nameravajo odobriti vize, je na twitterju že zapisala tudi ministrica za šport v Victoriji Jaala Pulford.

Novico so potrdili tudi avstralski mediji. Mejna policija je za Đokovića po njihovem poročanju zahtevala novo vizo, a so jo zavrnili. V Srbovem taboru so prošnjo za vizo sicer poslali le nekaj ur pred pristankom v Melbournu, saj so ugotovili, da so pred tem zahtevali napačni tip vize.

Kot piše francoska tiskovna agencija AFP, je težava v tem, da Đoković ni izpolnil pravega obrazca, namesto tistega za posebne izjeme je mejnim organom pokazal običajnega, zato ga cariniki oziroma policisti niso spustili v državo.

AFP v nadaljevanju poudarja, da gre očitno za politično-pravni spor med zvezno oblastjo države Viktorija in državnimi organi Avstralije.

 
Komentarjev 8
 • Ender3 18:27 05.januar 2022.

  Politika, birokracija in to v športu.?? Nobena precepljenost športnika ni garant, da ne bo okužen, nevaren drugim. Vse testirat na dva dni, pa bodo rezultati pravi predvsem pa, objektivni v dobro vseh. Nisem Đoletov fan, cenim pa ga kot, športnika.

 • Avatar Anion6anion
  Anion6anion 18:13 05.januar 2022.

  Pravilno. Kaj je on Bog al kaj?

 • Thomy 17:24 05.januar 2022.

  Novax Đoković