Šport
16182 ogledov

Niti Srbi ne vedo, kaj se dogaja z Noletom: "Samo obvestil nas je ..."

Novak Đoković Epa
V srbski reprezentanci ne vedo, zakaj je Novak Đoković odpovedal udeležbo na ekipnem turnirju ATP Cup v Sydneyju.

V sredo so prireditelji uvodnega tekmovanja nove sezone ATP Cup potrdili, da prvi teniški igralec sveta Novak Đoković ne bo zaigral v Sydneyju. S tem so se še okrepili dvomi v njegov nastop na prihajajočem OP Avstralije, kjer bodo lahko zaigrali samo polno cepljeni igralci.

benoit paire Spet pozitiven Šport Teniški igralec: Ne morem več, 250. imam koronavirus

Srbski tenisač Dušan Lajović, ki je z Đokovićevo odpovedjo prevzel vlogo prve violine v reprezentanci, je v pogovoru za avstralske medije dejal, da so bili z odločitvijo rojaka seznanjeni vnaprej, vendar nihče ne pozna točnega razloga za njegovo odpoved.

Kot je neuradno znano, Đoković ni cepljen, vendar še vedno upa, da mu bodo organizatorji OP Avstralije podelili zdravstveno izjemo za nastop v Melbournu.

dušan lajović | Avtor: Epa Epa

"Mislim, da je tako kot vsi do zadnjega upal, da bo lahko igral, vendar na žalost ni šlo, zato se bomo morali znajti brez njega," je medijem v deželi tam spodaj zaupal Lajović.

"Ne vem, kakšen je uradni razlog, morda ga poznajo pri ATP-ju. Obvestil nas je, da ne bo zaigral na ATP Cupu in da se poskuša dogovoriti za OP Avstralije. Rekel nam je 'fantje, na ATP Cup me ne bo, za Avstralijo pa bomo še videli'. Ni povedal, ali pride ali ne, namignil je le, da čaka odločitev," je povedal Lajović.

Novak Đoković je devekratni zmagovalec OP Avstralije (2008, 2011-2016, 2019-2021). V primeru, da bo zaigral, bo v Melbournu lovil že 21. zmago na grand slamih. 

nick kyrgios Konec ere? Šport "To bi bila absolutna katastrofa za OP Avstralije"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.