Šport
22381 ogledov

"Đokovića bomo posedli na letalo in poslali domov"

novak đoković Epa
Prvi tenisač sveta Novak Đoković po besedah avstralskega premierja nima zagotovljenega nastopa na OP Avstralije.

V torek je v teniških krogih močno odjeknila novica, da se bo Novak Đoković, ki ni cepljen proti covidu-19, lahko udeležil prihajajočega grand slama za OP Avstralije. Srbski teniški zvezdnik bo v deležo tam spodaj lahko vstopil na podlagi statusa zdravstvene izjeme, ki ga je pridobil s predložitvijo ustrezne dokumentacije.

novak đoković Polemika Šport Prireditelji OP Avstralije zavračajo obtožbe z zvezi z Đokovićem

Saga okoli Đokovićeve udeležbe na turnirju, kjer je doslej zbral rekordnih devet lovorik, pa s tem še ni končana. Na to je danes opozoril avstralski premier Scott Morrison, ki najboljšega tenisača na svetu opozarja, da bodo pristojni organi natančno pregledali avtentičnost njegovih dokazil.

Če se bo izkazalo, da je Đokovićeva argumentacija pomanjkljiva, ga bodo s prvim letalom poslali nazaj domov.

Scott Morrison | Avtor: Epa Epa

"Čakamo njegovo predstavitev dokaznega gradiva, s katerim bo podkrepil svoj status zdravstvene izjeme. Če dokazi ne bodo zadovoljivi, ga bomo obravnavali enako kot vse ostale in znašel se bo na prvem letalu domov," je povedal premier in dodal: "Enostavno ne bi smelo biti posebnih pravil za Novaka Đokovića, niti približno."

Đokovićev primer je tako v teniški skupnosti kot širši javnosti dvignil veliko prahu, saj so organizatorji turnirja v navezi s lokalnimi oblasti več tednov odločno zatrjevali, da necepljenim igralcem pod nobenim pogojem ne bo dovoljeno nastopiti na uvodnem grand slamu sezone. "Izjem ne bo!" je iz dneva dan ponavljal premier zvezne države Viktorije Daniel Andrews, nato pa se je izkazalo, da je bilo vse to le mlatenje prazne slame. Olje na ogenj je nezadovoljstvu prililo dejstvo, da pristojni zaradi varovanja zasebnosti ne morejo razkriti razloga za podelitev izjeme. 

kaja juvan Šokirala Šport Senzacija v Adelaidu: Slovenka do največjega skalpa v karieri

Tonij Nadal, nekdanji trener Rafaela Nadala, je priznal, da ga je razplet sage presenetil, ob tem pa je Đokovića pozval, naj pomaga umiriti žogico. "Pričakoval sem, da bo Novak odpovedal turnir ali pa se bo cepil," je povedal stric Srbovega rivala.

"Po mojem bi bilo dobro, če bi Đoković sam razkril razloge za njegov status, saj ne verjamem, da je bil deležen posebne obravnave. Đoković nam ni dolžan razkrivati teh informacij, vendar se mora istočasno zavedati, da smo v času globalne zdravstvene krize," je dodal Toni.

Toni Nadal | Avtor: Epa Epa

"To je popolnoma zje*ano!"

Kritike na Đokovićev račun dežujejo z vseh strani, veliko nezadovoljstva pa prihaja tudi s strani avstralskih predstavnikov sedme sile. "Avstralce zavračajo že dve leti, medtem ko tip, ki si je v času koronavirusa dovolil neverjetne svoboščine, postane izjema," je bil jezen športni novinar Andrew Maher.

Njegova kolegica Samantha Lewis je obiskovalcem Melbourna Parka položila na srce, da je žvižganje Srbu njihova "domoljubna dolžnost." "To je bila nespodobna odločitev in organizatorje je lahko prekleto sram. Ob vsem tem, kar smo morali žrtvovati v zadnjih dveh letih, je kar naenkrat sprejemljivo, da se k nam primaje nek necepljeni tenisač, spodkopava našo družbeno pogodbo in razvrednoti vse, kar smo počeli doslej? To je popolnoma zje*ano!" je prepričana Lewisova.

novak đoković | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 8
  • Lumpi 14:37 07.januar 2022.

    Zakon je zakon in velja za vse. Vse ostalo razglabljanje je bedarija.

  • nayanaya 19:08 05.januar 2022.

    Oja pa lahko, in tudi bo! Cepivo ni obvezno in tudi ne bo dokler ne bodo zakljucena klinicna testiranja (5-7 let). Odloki podkupljenih politikov niso zakon, vecina jih je itak v nasprotju z ustavo, ki je najvisji pravni akt.. Poleg ...prikaži več tega, da sponzori zahtevajo Djokovica, za drugorazredne sportnike se nihce ne zanima..neprivoscljivi cepljenci pa jokajo ker so jim obljubili neke privilegije v zameno za sodelovanje v poskusnih studijah, in zdaj bi naj necepljen dobil enako obravnavo?!? Bedni ste!

  • rd2dmk2 16:24 05.januar 2022.

    če me spomin ne vara, je bil srb nekoč pozitiven na c-19 in se lahko to tudi prebolel. sicer pa.. še bolj žalostno bi bilo, da greš tja dol polno in še mal čez cepljen pa tam dobiš pozitiven izvid ...prikaži več pa marš v karanteno , kolegi pa lepo pokasirajo miljone.. a se kaj vprašate kako se poje počutila recimo shifrinova, polno cepljena pa v karanteno.. no kdo izmed vas ji bo plačal nagrado, ki je ni mogla dobit ? se kdo javi ?

Sorodne novice