Šport
23593 ogledov

Športni svet znorel! Murray in številni drugi udarili po Đokoviću

Novak Đoković Epa
Napadi na srbskega teniškega igralca si kar sledijo.

Vse od trenutka, ko je Novak Đoković uradno naznanil, da bo nastopil na OP Avstralije 2022, ker naj bi mu tamkajšnje oblasti dovolile, da postane "izjema", je športni svet razdeljen na dva pola.

novak đoković OP Avstralije Šport Prvi igralec sveta končal ugibanja o nastopu

Na eni strani so tisti, ki branijo Srba, na drugi pa tisti, ki mislijo, da ni pravično, da se zaradi njega naredi izjema ter da bi morali vsi biti deležni enake obravnave. Da morajo za vse veljati enaka pravila.

Đoković sicer že dalj časa bije bitko s številnimi otoškimi mediji in ponovno so najbolj glasni pri Daily Mailu, ki so Đokovića razglasili za največjega anticepilca na svetu, obenem pa že v naslovu članka poudarili, da je izkoristil luknje v zakonu.

Po razkritju odločitve vodstva tekmovanja pa so zelo glasni kar avstralski mediji, izmed katerih se je oglasila novinarka Karen Sweeney, ki Đokoviću obljublja, da ga trenutno prezira celotna Avstralija.

"Novak Đoković bo spoznal, kako je biti preziran s strani cele Avstralije. Smo prijazni in sproščeni, dokler naenkrat več nismo. Cepite se," je zapisala novinarka.

Da nihče izmed Avstralcev ne bo navijal za Srba, je mnenja tudi priznani novinar avstralskega ESPN-a, Matt Walsh.

"Kdorkoli bo izločil Đokoviča iz OP Avstralije, si ne bo do konca življenja več rabil sam kupiti pivo v Avstraliji," je bil neposreden Walsh.

Svoje mnenje o situaciji pa imajo tudi nekateri drugi igralci. Brat legendarnega Andyja Murraya ter nekdanji najboljši igralec dvojic na svetu Jamie Murray je namreč prepričan, da sam ne bi bil deležen takšne obravnave ter da njemu ne bi dovolili nastopiti na OP Avstralije, če sam ne bi bil cepljen.

"Mislim, da če jaz ne bi bil cepljen, ne bi dobil nikakršne 'zdravniške izjeme'," je bil jasen manj znani izmed bratov Murray, ki očitno verjame, da ne obstajajo za vse igralce enaka pravila.

Odločitev vodstva tekmovanja je sicer naletela na številne nasprotnike v Avstraliji, saj se na spletu pojavljajo le redki komentarji, ki podpirajo to odločitev, dosti več je tistih, ki so to potezo obsodili.

"Torej cepljeni Avstralci niso smeli prečkati mej med zveznimi državami, da bi videli umirajoče svoje ljubljene, toda Novaku Đokoviću se bo dovolilo, da pride sem (po možnosti še necepljen) iz tujine, zato da bi udarjal teniško žogico. Neverjetno," je bil zgolj eden izmed zapisov, ki so vsi poudarjali nepravičnost ter različna merila.

 

Komentarjev 28
  • d441a3eb6182bdfa832639adb0a11dd39ecfc1e0 11:54 05.januar 2022.

    NOLE je edini individualni športnik,ki je dosegel to česar niti v sanjah ni in ne bo nobenemu športniku na Balkanskem polotoku.Je živa legenda in številke vse povedo.Je prvi prebil mejo 100 mio v turnirskih zaslužkih.Verjamem,da v kolikor bi trojka ĐOKO-NADAL-FEDERER ...prikaži več bili generacijski vrstniki,je vprašanje,če bi FEDERER dosegel dvomestno številko v osvojenih Grand Slamih.Sicer je ROGER kot igralec dober,lepa igra...,kot človek pa tema.

  • igorgeus 11:25 05.januar 2022.

    Dejstvo je, da običajnemu smrtniku takšne izjeme ne bi uspelo doseči nikoli, poleg tega pa upam tudi večini počasi jasno, da cepivo ne deluje in je kolikor mi je znano, do sedaj več športnikov umrlo zaradi cepiva kot pa zaradi korone.

  • h4ck3r 10:19 05.januar 2022.

    Tale pa zmaga. :-D Kevin Bartlett : "Novak Đoković je najboljši tenisač vseh časov. Pozabite na Roda Laverja, Andreja Agassija, Rogerja Federerja, Peta Samprasa, Rafaela Nadala, Johna McEnroa, Jimmyja Connorsa in Bjorna Borga, ker je Novak osvojil 20 grand slamov, ...prikaži več 87 lovorik in milijardo dolarjev. To mu je uspelo, čeprav ni vedel, da ima hudo zdravstveno težavo."