Zdravje
24769 ogledov

Kdaj bo najhuje zaradi omikrona? To kaže projekcija.

Covid-19 na Jesenicah Profimedia
Projekcija: Peti val se je že začel.

Sveža projekcija modelarja epidemije Janeza Žiberta, profesorja na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani in član covid-19 sledilnika, kaže, da se je v Sloveniji že začel peti val.

Število novih okužb bo glede na projekcijo v prihodnjih tednih hitro raslo.

 | Avtor: Janez Žibert Janez Žibert

Na začetku februarja bi lahko povprečno potrdili 8.500 primerov okuženih s covid-19, sredi februarja pa že 9.000. Omikron bo precej hitro izpodrinil delto, kar bo povzročilo hitro rast okužb. Naraščalo bo tudi število sprejemov na intenzivne nege, v začetku februarja bi bilo hospitalizacij že čez 250.

 | Avtor: Janez Žibert Janez Žibert

Umrlih zaradi nove različice bo, glede na projekcije manj, kot v prejšnjih valih. 

 | Avtor: Janez Žibert Janez Žibert

 

Komentarjev 9
  • toni4 12:15 06.januar 2022.

    Morte pazit pri projekciji da so tut se šolske počitnice, takrat ponavad virus čudežno izgine..

  • Ervin Bizjak 11:53 05.januar 2022.

    Same čarovnice in vedeževalci s pogledom v prihodnost. Vsi bi nekaj napovedovali. Blesava realnost. Ne bi šli raje kaj koristnega delat?

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 10:56 05.januar 2022.

    h4ck3r...Takšne tožbe so že dolgo praksa v demokratično bolj tradicionalnih državah .Vlagajo pa se na osnovi dokazov o zavajanju, neresnicah in lažeh, ki so bile podane iz razlogov pridobivanja materialnih ali drugih koristi, pri tem pa je trpela pravica posameznika ...prikaži več do strokovno ustreznih podatkov ali postopkov, kar je kasneje lahko vodilo v poslabšanje zdravstvenega stanja ali druge povzročene škode...