Šport
8648 ogledov

Đokovićev brat razkril, kako so trpinčili Novaka

Epa
Mlajši brat Novaka Đokovića je opozoril na nekorektno ravnanje avstralskih oblasti.

Družina teniškega zvezdnika Novaka Đokovića, ki je trenutno ujet v Avstraliji, kjer čaka na razrešitev zdravstvenega statusa, je v Beogradu, kjer se je na ulicah zbralo na tisoče podpornikov, organizirala medijsko konferenco.

Srđan Đoković Napovedal boj Šport Srbija na nogah, Đokovićev oče na nož: "Sram naj vas bo! Novak, zdrži!"

Med govorci je bil tudi Đokovićev mlajši brat Đorđe, ki je med drugim razkril, da je imel Novak samo eno prošnjo, in sicer je zaprosil za premestitev v drug hotel, vendar mu pristojni niso ugodili. Srba so nastanili kar v posebnem hotelu za priseljence, kjer obiskovalce že ob vhodu pozdravi zapis: "brezplačno mučenje".

"Novak Đoković ni prekršil nobenega zakona ali pravila, ki trenutno velja v Avstraliji. Mesec dni je komuniciral z Avstralsko teniško zvezo in s skupnimi močmi so prišli do zdravniške izjeme, na podlagi katere je vstopil v Avstralijo. Imel je enak dokument kot več teniških igralcev, ki so že v Avstraliji," je povedal Đorđe.

Novak Đoković | Avtor: Epa Epa

"To, kar se je zgodilo Novaku, je navadno maltretiranje, to je diplomatski škandal proti največjemu športniku vseh časov in srbskemu diplomatu. Zasliševali so ga ure in ure, onemogočili so mu stik z zunanjim svetom s tem, ko so mu za tri ure in pol odvzeli telefon. Kasneje so ga premestili v izolacijsko sobo, ki je v resnici pripor na letališču v Melbournu," je nadaljeval.

"Na poti z letališča so mu zaplenili vso lastnino z izjemo telefona, oblačil in denarnice. Zdaj ždi v umazani sobi, lastnino pa mu bodo vrnili šele, ko se bo vrnil v Evropo. Novak Đoković do ponedeljka ne more zapustiti Avstralije, sicer tvega triletno prepoved vstopa v državo. Obravnavali so ga kot zločinca, čeprav je zdrav in normalen človek, ki ni prekršil nobenega zakona," je sklenil Đokovićev najmlajši brat.

nadal đoković Nadal: Šport "Če bi Nole želel, bi lahko brez težav igral v Avstraliji"
Komentarjev 3
  • PasjaProcesija 19:10 06.januar 2022.

    Brat pravi, da je Novak zdrav in normalen človek. Torej ni razloga za medicinsko izjemo.

  • Toma 19:04 06.januar 2022.

    Pokazali so mu, da je obični smrtnik, niko i ništa!

  • h4ck3r 18:50 06.januar 2022.

    Od kdaj pa Avstralska teniška zveza podeljuje vizume za vstop v Avstralijo? Kako ni kršil zakona? Želel je vstopiti z nepravilno vizo, torej ne kot zdravniška izjema. Pa tudi okoli podelitve te zdravniške izjeme v kolikor gre za potrdilo o ...prikaži več prebolelosti, bi se dalo debatirati...le gre za potrdilo izdano v Srbiji, saj pa niso "glupi"...vsa čast za pokončno držo Avstralcem in zakaj bi bil izjema pri namestitvi...ni papirjev, ni ugodnosti.