Šport
663 ogledov

Juvanova zapravila gromozansko prednost

Kaja Juvan Profimedia
Slovenska teniška igralka je po hudem boju izgubila po dveh podaljšanih igrah.

Kaja Juvan je sklenila nastope na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije v Melbournu. S 7:6 (7) in 7:6 (4) je slovensko igralko po več kot dveh urah boja ugnala v Ukrajini rojena 28-letna Belgijka Maryna Zanevska.

Enaindvajsetletna mladinska olimpijska prvakinja iz Ljubljane je imela danes vse za zmago nad precej izkušenejšo Belgijko. V uvodnem nizu je Juvanova tekmici odvzela servis v šesti igri in nato povedla s 5:2.

Kar dvakrat je servirala za zmago, na koncu pa se neuspešno reševala v podaljšani igri. Tam je pri vodstvu s 6:5 vnovič servirala za niz, vodila je tudi s 7:6, a oddala naslednje tri točke.

Drugi niz je Juvanova nato odprla z vodstvom s 5:0 in 5:1. Pri 6:5 je še tretjič servirala za izenačenje v nizih, a najprej izgubila svoj servis, nato pa še podaljšano igro.

V posamični konkurenci slovenske barve zdaj brani le še Konjičanka Tamara Zidanšek, ki se bo prav tako pomerila s tekmico iz Beneluksa, 31-letno Nizozemko Arantxo Rus, 66. igralko sveta. V moški konkurenci ne bo imela svojega predstavnika, na turnirju pa bo nastopila tudi Koprčanka Andreja Klepač, in sicer v konkurenci dvojic.

* Izid,: 1. krog:
Maryna Zanevska (Ukr) - Kaja Juvan (Slo) 7:6 (7), 7:6 (4).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice