Šport
22683 ogledov

Ni še konec, Đokovićevi odvetniki dobili morda celo ključno bitko!

đoković Epa
Novak Đoković je dobil pomembno bitko, sodišče bo ugodilo zahtevi njegovih odvetnikov.

V soboto zvečer ob 23:30 po slovenskem času čaka Novaka Đokovića sodna obravnava pred Zveznim sodiščem, ki bo dokončno odločilo, če bo Avstralija deportirala najboljšega teniškega igralca na svetu.

Đokoviću je namreč bila najprej odobrena zdravstvena izjema za nastop na OP Avstralije, a mu je država nato prekinila vizo, ker ni cepljen, oziroma se ni držal vseh pravil, ki jih tamkajšnje oblasti zahtevajo za pridobitev zdravstvene izjeme. Novak se je na odločitev pritožil, preko sodišča ponovno dobil vizo, a mu jo je minister za imigracije ponovno ukinil.

OP Avstralije Melbourne Brez dlake na jeziku Šport Še ena žrtev Avstralije, deportiran tudi Hrvat: "Zgolj zaradi Novaka!"

Celotna saga naj bi se tako razpletla v soboto zvečer na Zveznem sodišču, so pa pred tem Srbovi odvetniki že dobili prvo pomembno sodno bitko. V petek je bila namreč na sporedu prva razprava na novem sojenju, na katerem so Đokovićevi odvetniki zahtevali, da se sojenje odvije pred tremi sodniki, medtem ko je nasprotna stran inzistirala pri sojenju pred samo enim sodnikom.

Na koncu je bila zadeva presojena v Novakovo korist, tako da bo na sojenju odločala trojica sodnikov, to so David O'Calahan, James Allsop ter Anthony Besanko.

Morda se vse skupaj zdi nepomembno ter le majhna zmaga za srbski tabor, a je stvar morda celo ključnega pomena. Minister za imigracije Alex Hawke namreč tokrat ne bo imel pravice preklicati odločitev sodišča, kot je bilo to v prvem primeru. Če bi se sojenje odvilo zgolj pred enim sodnikom, bi lahko Hawke ponovno preprosto preklical odločitev sodišča ter ponovno izgnal Đokovića.

  novak đoković Saj ni res, pa je! Šport Škandal vseh škandalov: tako so Avstralci lagali glede Đokovića Novak Đoković Fotodokaz Šport Zaradi te fotografije bi morali Đokovića takoj izpustiti Novak Đoković Saga se nadaljuje Šport Avstralci znova pridržali Đokovića Novak Đoković Melbourne Takšne možnosti ima Šport Avstralska javnost odločena, če bodo politiki prisluhnili, potem ...

Komentarjev 10
  • Avatar Ransniolla
    Ransniolla 23:56 15.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • Ender3 20:28 15.januar 2022.

    Slabo za šport in fiasko za sodno politiko. Vse igralce bi morali obremeniti s testiranjem, ob tem, da kakšne posebni nevarnosti ukožb pri tem športu zagotovo ni. Pogojevati takšno prireditev s cepilnim statusom je, popoln nesmisel in to doživljajo državljani AUS v realnosti.

  • porko2 20:05 15.januar 2022.

    Deportacija, ampak ne z letalom! Naj plava do Srbije, ker je tak pametnjakovič!

Sorodne novice